Nu vă crapă de rușine uniforma Jandarmeriei? Sebastian Cucoș: „Jandarmii și-au făcut treaba!”

Șeful interimar al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, a susținut marți, 14 august, o conferință de presă în care a încercat, în zadar, să spele imaginea Jandarmeriei după violențele comise împotriva manifestanților pașnici de la protestul din 10 august din Piața Victoriei.

Acesta a făcut un apel la o reconciliere în societate, de parcă ar fi fost trimisul Bisericii Ortodoxe, și a lăudat modul în care Jandarmii au avut grijă să rezolve situația din Piața Victoriei. „Dragi români, suntem în anul Centenar, suntem în anul Unirii. Haideţi să ne aşezăm la calm, moderaţie. În ceea ce-i priveşte pe colegii mei, vă asigur că şi-au făcut datoria, că oamenii în uniformă îşi merită respectul. Dacă cineva se face vinovat de ceva, indiferent dacă e în uniformă sau civil, va fi tras la răspundere, instituţiile îşi vor face treaba”, a spus Cucoș.

Probabil că, la Jandarmerie și la Ministerul de Interne, a-ți face datoria se măsoară în numărul de oameni nevinovați bătuți la un protest pașnic.

Click.ro a făcut o selecție de imagini din timpul protestelor din 10 august și îl întreabă pe Sebastian Cucoș dacă asta s-a referit atunci când a spus că Jandarmeria și-a făcut datoria. 

În altă ordine de idei, ministrul Carmen Dan a declarat, marţi, că şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, este în acest moment în funcţia interimară şi că a transmis către preşedintele Klaus Iohannis o cerere de definitivare a mandatului, pentru a evita situaţia ca instituţia să rămână fără conducere. Gurile rele spun că, în spatele acestei motivații, stă o relație foarte-foarte apropiată între Cucoș și Carmen Dan. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Îmbrăcat în alb, cu o eșarfă pe față și în jurul gâtului, foarte autoritar dar și foarte respectat de jandarmi! În mai multe imagini și filmulețe cu violențele din noaptea de vineri spre sâmbătă se regăsește acest personaj misterios, despre care nimeni nu pare să știe nimic. El apare brusc în „locurile fierbinți” și le dă indicații clare jandarmilor: unde să atace, cu ce să atace, pe cine să ridice.

  • Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, măcelarul de la cârma Jandarmeriei care în Piața Victoriei îi dirija pe jandarmi și era îmbrăcat în civil, în haine de culoare albă, a fost premiat în 2011, de omul lui Traian Băsescu, ministrul de Interne Traian Igaș, cu titlul de excelență „Jandarmul Anului”!

  • Incidente extrem de violente au loc în Piaţa Victoriei, jandarmii intrând în forţă pentru a goni oamenii. Incidente au avut loc pe tot parcursul protestului, unii manifestanţi au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

  • Gazele inhalate în plămâni, bastoanele luate pe spate, picioarele şi pumnii încasaţi la ficat şi înjurăturile jandarmilor nu vor fi uitate prea uşor de cei care au fost în Piaţa Victoriei în 10 august. Iar unul dintre cei răspunzători pentru toate astea e colonelul Paraschiv, plătit regeşte din banii noştri. Luna asta, de pildă, el va încasa, inclusiv pentru bătaia dată vineri, 8.000 de lei.