Nu mai pot ieşi din case, din cauza zidului din faţa porţilor

Ultima actualizare:
Aşa arată lucrarea realizată de un serviciu din Primăria Brăila
Aşa arată lucrarea realizată de un serviciu din Primăria Brăila

Dorel, muncitorul nepriceput şi devenit celebru în urma reclamelor la coniac, îşi dă din nou în petic! Mai multe familii care locuiesc pe strada Mihail Sadoveanu din Suceava nu mai pot să iasă din locuinţe după modernizarea arterei. Ca să stabilizeze strada, constructorii au realizat un zid de sprijin înalt, pe alocuri, şi de 1,5 metri.

Bătaie de joc! În 2018, Primăria Suceava a modernizat strada Mihail Sadoveanu, una dintre arterele de pământ din oraş. 

Riveranii s-au bucurat, crezând că vor scăpa de praf ori de noroi şi că vor simţi că, într-adevăr, trăiesc la oraş.  Bucuria oamenilor n-a ţinut însă mult. Ca să stabilizeze strada, muncitorii au construit un zid de sprijin înalt, pe alocuri, şi de 1,5 metri, iar construcţia blochează accesul în mai multe gospodării. 

Riveranii nu mai pot să iasă din case, pentru că locuinţele se află cu mult sub nivelul străzii. Ei nu mai pot să-şi folosească nici garajele, pentru care plătesc impozite locale. Ca să ajungă pe stradă, unii şi-au făcut nişte scări din bucăţi de cărămidă, care au dus la accidente. 

Astfel, un bătrân de 80 de ani a alunecat pe treptele improvizate şi a fost transportat la spital în stare gravă, după ce s-a lovit la cap, scrie adevarul.ro. 

„Strada s-a înălţat cu mai bine de un metru. Ieşim din curte cum se poate. Ne ţinem de gard şi ne urcăm pe cărămizi. Am făcut reclamaţie inclusiv la Protecţia Consumatorului. Au venit două echipe şi ne-au spus că se rezolvă problema. În condiţiile de faţă, nu putem ieşi din garaj. Soţul meu a căzut, s-a lovit şi la cap şi a stat internat la Neurologie”, se plânge Doiniţa Pistol. 

Ea mai reclamă că, dacă plouă, apa de pe stradă i se scurge în curte.Conducerea Primăriei Suceava cunoaşte problema şi promite măsuri. 

„Acest caz nu e valabil numai pe strada Mihail Sadoveanu, ci pe toate străzile care se asfaltează şi mai ales pe străzile de pământ. Se fac aceste aduceri de nivel care creează probleme, ori intră la unul apa în curte, ori e deasupra”, spune edilul. “Sunt nişte lucrări pe care trebuie să le adapteze şi oamenii, cu ajutorul primăriei, dacă-i vorba de făcut un podeţ sau o canalizare suplimentară. Avem aceste două variante: modernizăm sau nu modernizăm strada”, adaugă Lungu.

Trotuarul pe care nu se poate merge

Dorel îşi face de cap şi la Brăila! Trotuarul de lângă gardul cimitirului „Radu Negru”, de pe Şoseaua Buzăului, a costat zeci de mii de lei şi este opera Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din subordinea Primăriei. 

Lucrarea e probabil o premieră în România: un trotuar pe care nu se poate merge şi care a devenit un magnet pentru trecători, care se opresc să se minuneze şi să facă poze, scrie adevarul.ro. 


    Aşa arată lucrarea realizată de un serviciu din Primăria BrăilaFoto: Marius Popa
Aşa arată lucrarea realizată de un serviciu din Primăria BrăilaFoto: Marius Popa

Practic, fâşia de spaţiu verde aflată lângă gardul cimitirului a fost asfaltată parţial, pentru a servi ca trotuar, însă partea asfaltată este întreruptă din loc în loc, adică din doi în doi metri, de câte un stâlp sau de pământul înconjurat de borduri de lângă trunchiurile copacilor. 

„Trebuie să sari ca iepurele pe acest trotuar făcut fără cap. Au irosit nişte bani pentru a asfalta un spaţiu verde, iar aşa-zisul trotuar este o panaramă”, a scris pe reţelele sociale brăileanul Marius Popa.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net