Nu e groapă de gunoi. E Oltul!

6-act-1.jpg

Oltul e acoperit de sticle de plastic, gunoi menajer şi cadavre de animale
Citeste tot despre: 

Tone de pet-uri din plastic, animale moarte, fiare vechi şi gunoi menajer. Nu vorbim despre o rampă de gunoi, ci despre ceea ce se găseşte acum pe luciul Oltului, în zona Voila din Făgăraş.

Zona Făgăraşului este cunoscută ca fiind o zonă de interes turistic naţional, însă altceva îţi vine în minte atunci când ajungi pe malul Oltului. Abia poţi să respiri de miros, cât despre peisaje… gunoaie peste tot!

6-act-2.jpg

Vacile beau apă printre gunoaie

Povestea gunoaielor de pe Olt începe în fiecare an primăvară, atunci când apele se umflă. După ce se retrag, rămân sute de tone de gunoaie care se întind pe zeci de kilometri in Ţară Făgăraşului, până în Sibiu. Imaginea este dezolantă câţiva metri mai încolo de tonele de gunoaie, trei pescari încearcă să se relaxeze. Ignoră mirosul şi se gândesc doar la firul întins. Nu le este frică să pescuiască într un asemenea loc. “Îmi pare rău, pentru că aveam impresia că trăim într-o ţară civilizată. Am crezut că ţara asta nu este chiar Tanganica, dar uite că nu este adevărat. M-am înşelat”, spune unul dintre pescari, care se vaietă că mai şi plăteşte 50 de lei pe zi ca să pescuiască printre gunoaie. În celălalt colţ al bajarului, se scaldă o ciurdă de vaci. Beau apă chiar din gunoaiele care plutesc pe apă. “Toată vara beau apă de aici, din gunoaie, şi nu s-au îmbolnăvit niciodată. S-au învăţat. Şi noi ne-am învăţat cu mirosul”, spune văcarul, care îi arată cu degetul pe cei de la Hidroelectrica.
Viceprimăriţa din Voila, Mariana Fodor, spune că se luptă cu această problemă de anul trecut de când a preluat mandatul. Susţine că în nenumărate rânduri a făcut adrese şi a purtat discuţii cu cei de la hidrocentrală să se mobilizeze şi să cureţe luciul apei. Nici un rezultat până în momentul de faţă.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1