Nu e corect! Merg la grădiniță doar două săptămâni pe lună

Ultima actualizare:

    Copiii au vârste între 3 și 5 ani, iar părinții nu sunt de acord ca micuţii să facă naveta
Copiii au vârste între 3 și 5 ani, iar părinții nu sunt de acord ca micuţii să facă naveta

Copiii din două localităţi din Gorj merg la grădiniţă doar două săptămâni pe lună! Nu au o programă diferită, ci, pur şi simplu în zonă există o singură educatoare care face naveta între cele două grădiniţe.

La grădiniţa din satul Curpen studiază nouă copii, iar la cea din Stăneşti, doar cinci. Cum numărul de preşcolari este mic în ambele unităţi şcolare, în zonă a fost alocat un singur post de educatoare. Astfel stând lucrurile, conducerea şcolii de care aparţin grădiniţele a decis ca educatoarea să predea câte o săptămână în fiecare sat. 

În consecinţă, copiii trebuie să stea acasă două săptămâni pe lună. „În careul de la începutul anului, doamna director ne-a explicat că educatoarea va merge o săptămână la Stăneşti, timp în care noi o să ne ţinem pruncii acasă, iar următoarea săptămână vor sta cei de la Stăneşti acasă. Nu ştiu dacă este normal acest lucru şi dacă se mai practică undeva acest lucru”, a spus părintele unui copil de la grădiniţa din Curpen.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a cerut conducerii şcolii să rezolve problema, astfel încât copiii să meargă zilnic la grădiniţă. 

„Am vorbit cu doamna director. Nu ştiu ce au înţeles ei, dar noi am aprobat un post acolo, nu jumătăţi de posturi în două grădiniţe. Trebuie să meargă copiii într-un singur loc. Aşa e pe lege”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratul Şcolar al Judeţului Gorj. 

Aşadar, soluţia ar fi ca micuţii să frecventeze aceeaşi grădiniţă, însă asta înseamnă că unii ar trebui să facă naveta. Or, părinţii au spus clar  că nu vor să-şi facă copiii navetişti de la o vârstă atât de fragedă. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net