Nou nivel record pe piaţa interbancară. Băncile vând euro şi cu peste 4,9 lei

euro-leu-curs_valutar.jpg

euro-leu-curs_valutar
Unele bănci comerciale au început să vândă euro şi cu 4,9 lei, la casele de schimb valutar
FOTO: digi24.ro
Citeste tot despre: 

Chiriile, serviciile de telecomunicații, facturile vor fi mai mari. Euro a crescut pe piaţa interbancară şi a depăşit, miercuri (28 noiembrie), nivelul de 4,8 lei, stabilind astfel un nou nivel record. Băncile comerciale vând euro şi cu 4,9 lei.

Viața este tot mai scumpă. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, 28 noiembrie, la ora 13.00, un curs de referinţă de 4,7792 lei/euro, în creştere cu 0,06% faţă de valoarea atinsă marţi (27 noiembrie).

Băncile vând euro şi cu peste 4,9 lei

Pe piaţa interbancară, euro a continuat să crească şi a atins un nivel maxim de 4,8030 lei. Totodată, unele bănci comerciale au început să vândă euro şi cu 4,9 lei, la casele de schimb valutar.

  • Astfel, BCR vinde euro, la casa de schimb, cu 4.9010 lei.
  • Alpha Bank are afişat un curs valutar de 4.9200 lei/euro.
  • BRD vinde euro cu 4.8540 lei, iar Banca Transilvania cu 4.8400 lei.
  • Cel mai mare curs anunţat de BNR a fost joi, 21 noiembrie, 4.7808 lei/euro.

Moneda națională s-a depreciat. Nou nivel record pe piaţa interbancară

Deprecierea leului are loc în contextul în care, în perioada ianuarie - septembrie, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8,103 miliarde euro, cu 19,2% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie news.ro.

Deficitul bugetar ar putea ajunge la 4,3% din PIB în acest an, în condiţiile încetinirii creşterii economice şi a reducerii veniturilor bugetului general consolidat cu 18,36 miliarde lei, potrivit unui proiect de Ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, publicat marţi (26 noiembrie) de Ministerul Finanţelor.

Citește și:

Creşterea euro ne aduce facturi mai mari şi mâncare mai scumpă

Leul se clatină? Uite unde să îţi ţii economiile!

Loading...

Citește și

  • desen grafic indice robor

    Banca Naţională a României a revizuit Regulile privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR, pentru armonizarea cu cele europene. Noile reguli vor fi aplicate începând cu data de 11 noiembrie 2019.

  • plata cu cardul la magazin

    Tot mai mulţi români au carduri bancare, fie de credit, fie de debit, pe care le folosesc în mod obişnuit pentru efectuarea plăţilor, fie la comercianţi sau bancomate, fie online. De sâmbătă, 14 septembrie, regulile se schimbă radical, scrie adevarul.ro.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1