Noi măsuri de relaxare în iunie. S-ar putea deschide terasele, plajele și sălile de păcănele. Ce reguli vom respecta

Ultima actualizare:

    La 1 iunie se vor deschide terasele, dar vor exista reguli stricte pentru clienți
La 1 iunie se vor deschide terasele, dar vor exista reguli stricte pentru clienți

Autoritățile se gândesc la noi măsuri de relaxare începând cu luna iunie. Se vor deschide, pe rând, terasele, plajele și sălile de jocuri de noroc. S-ar putea deschide chiar și sălile de sport și de fitness, dar lucrurile nu sunt sigure încă. Totul depinde de cum va evolua situația cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Măsuri de relaxare în iunie. Vom merge la terasă, la plajă, vom juca din nou la Loto!

În funcție de evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, în funcție de evoluția epidemiei la noi în țară, autoritățile vor lua decizia ridicării unor restricții începând cu 1 iunie. Iar dacă totul va fi bine, avor fi eliminate și alte măsuri și obligații, rând pe rând, odată la două săptămîni.

La 1 iunie se deschid terasele

De la1 iunie se vor deschide terasele, așa că, în sfârșit, ne vom putea bea berea de sub o umbreluță, în aer liber, și nu din balcon, așa cum am făcut până acum. Însă, patronii sunt obligați să reorganizeze spațiul în așa fel încât clienții să poată respecta distanțarea socială. Potrivit Euroa Liberă, dacă vrei să mergi într-o searăla terasă, va trebui să-ți faci din timp o rezrvare. De asemenea, va trebui să anunți cât timp ai de gând să petreci în spațiul respectiv și câte persoane mai vin cu tine. Nu de altadartrebuie să știi că mesele nu vor avea mai mult de patru scaune, iar lipirea acestora va fi total interzisă. Între ele va exista o distanță de cel puin 1 metru jumătate, iar chelnerii sau ospătarii vor putta mască de protecție.

La 15 iunie se deschid plajele

În cee ce privește deschiderea litoralului românesc de la 15 iunie, acesta este planul Guvernului în cazul în care numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 se menține pe o pantă descendentă. ”Dacă păstrăm aceeași evoluție a pandemiei - valorile zilnice și cele săptămânale ne dau aceleași rezultate - ne gândim ca după 15 iunie să avem și deschiderea plajelor, având în vedere că 15 iunie este și data deschiderii sezonului estival” a declarat într-o intervenție televizată ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a vorbit marți seară la Digi24 despre condițiile în care turiștii români ar putea merge la plajă în această vară. Ea a spus că distanța dintre șezlonguri ar trebui să fie de patru metri „Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a spus ea.

Sălile de jocuri de noroc își reiau și ele activitatea

Se estimează că tot de la jumătatea lunii iunie se vor deschide sălile de jocuri de noroc, inclusiv cele de păcănele, cazinourile, jocurile de pariuri. Regulile care vor trebui respectate de către clienți vor fi însă drastice. Pariorii vor purta măști și se vor mai putea mișca când vor și cum vor, de la un aparat, la altul. Iar între aparate va exista plexiglas. Jucătorii vor fi obligați să poarte măști de protecție, iar aparatele vor fi foarte bine dezinfectate. Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc a declarat pentru Digi24 că "între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul... Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează”.

La ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas. Salariații vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrare. Cei care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor avea acces în agențiile Loteriei Române și nici în sălile caselor de pariuri sportive.

Am putea mergem din nou la sală!

Este posibil să se redeschidă și centrele de fitness de la 1 iunie, cu condiția respectării distanței de doi metri între clienți. Aceștia s-ar putea să fie obligați să poarte mască de protecție, însă lucrurile nu sunt deloc clare deoarece atunci când depui efort fizic nu poți „bloca” nasul și gura pentru că îngreunezi foarte mult respirația. Este posobil ca ideea măștii să dispară sau centrele sportive să rămână deocamdată cu obloanele trase. Potrivit Europa Liberă, autoritățile iau în calcul inclusiv deschiderea mallurilor – tot de la 1 iunie – însă nu există o decizie în acest sens, așa cum nu este sigură nici redeschiderea piscinelor. Toate aceste decizii se află la stadiul de propunere, sunt pe masa Guvernului și așteaptă aprobarea.

Noile măsuri de relaxare din iunie vor fi urmate și de altele, iar în august am putea reveni la viața de dinainte de coronavirus. Însă, totul depinde de cum va evolua epidemia la noi în țară. Planul de relaxare nu este unul oficial, autoritățile lucrează intens la el, și ar putea suferi multe modificări pe parcurs.

Citește și:

Nelu Tătaru: România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei, dar pericolul nu a trecut

Genial! Cum arată „pantofii de distanțare socială”, inventați de un clujean

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net