Nelu Tătaru, despre relaxarea măsurilor: "De la 15 iunie am putea deschide plajele"

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru a precizat că măsurile de relaxare se vor lua gradual și numai în funcție de comportamentul populațieifoto: captură video Digi24
Nelu Tătaru a precizat că măsurile de relaxare se vor lua gradual și numai în funcție de comportamentul populațieifoto: captură video Digi24

Nelu Tătaru, ministru Sănătății, a fost invitat luni seară, 18 mai, în platoul celor de la DIGI 24, unde a vorbit despre ce ne așteaptă în perioada următoare. Acesta a explicat că măsurile de relaxare se vor introduce progresiv și numai în strânsă legătură cu comportamentul populației.

"Dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie, restaurantele și plajele. Dacă le luăm progresiv" - a răspuns Nelu Tătaru întrebărilor pe care cei de acasă și le puneau în legătură cu reluarea unui anume tip de socializare.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că, după două luni în care am încercat, și cred că am reușit să gestionăm o situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale, sportul individual, îngrijiri personale, stomatologia, acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin. A deschide terase sau locuri unde ai aglomerări umane, cum sunt stadioanele, este un pas intermediar. Noi evaluăm măsurile, dacă aceste măsuri au avut efectul scontat, sunt în discuție și pregătim măsuri după 1 iunie. Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele. Însă dacă se observă creșteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început”, a explicat ministrul Sănătății.

Referitor la testarea la nivel naţional pentru anticorpi, Nelu Tătaru a explicat că, după 1 iunie, în fiecare regiune se vor lua eşantioane şi se vor prevela probe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net