Nelu Tătaru: România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei, dar pericolul nu a trecut

nelu-tataru.jpg

nelu tataru ministrul sanatatii
Nelu Tătaru este ministrul Sănătății

Țara noastră s-ar afla pe o parte descendentă a curbei îmbolnăvirilor COVID, însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spune că încă nu putem spune că pericolul a trecut. Rapoartele zilnice arată că numărul cazurilor noi de infecție nu a mai crescut așa dramatic, mai mult, în ultima perioadă s-au înregistrat chiar scăderi.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Iași, că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei privind pandemia de coronavirus de vreo săptămână şi jumătate şi îşi doreşte să rămână aşa. "Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia, putem spune că terminăm acest moment al pandemiei", a spus oficialul, potrivit news.ro.

Nelu Tătaru: România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei, dar pericolul nu a trecut

Ministrul a mai precizat că de abia după trecerea a zece zile se poate spune dacă cele trei zile de relaxare de la sfârşitul săptămânii trecute au avut efect sau situaţia a fost gestionată cum trebuie.

"Am avut un număr mai mic şi alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei, dar a avertizat că pericolul nu a trecut.

"Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese - 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

 

Ministrul a mai precizat că nu se poate renunţa la distanţare socială şi nici la purtarea măştii în spaţiile închise. Pe 15 mai, România a ieșit din starea de urgență și a intrat în starea de alertă. Timp de trei zile, până pe 18 mai, românii au putut profita de libertate. Unii au ales să petreacă în grupuri mari, alții au menținut distanțarea socială. 

Citește și: 

13 întrebări și răspunsuri despre ce NU ai voie să faci în starea de alertă

Cum circulăm cu autobuzul, trenul, taxiul sau avionul în starea de alertă. Setul complet de reguli

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • nelu tataru cu masca pe fata

    De două zile, România a trecut la măsuri de relaxare. Suntem în stare de alertă, însă mulți oameni au luat în râs noile reglementări. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică (17 mai), că în primele două zile de stare de alertă i s-a părut că o parte a populaţiei şi a agenţilor economici nu au înţeles corect ce trebuie să facă şi se comportă ca şi când s-a revenit la normalitate, ceea ce nu este cazul.

  • Românii așteaptă cu nerăbdare data de 15 mai de la care se anunță că o parte din restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului ar putea fi relaxate. Însă acest fapt nu este ”bătut în cuie”. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că, dacă situaţia se înrăutăţeşte în zilele următoare, atunci măsurile de relaxare s-ar putea să nu fie luate peste două săptămâni.

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1