Genial! Cum arată „pantofii de distanțare socială”, inventați de un clujean

Ultima actualizare:

    Grigore Lup, inventatorul pantofilor de distanțare socialăfoto: Dejeanul.ro
Grigore Lup, inventatorul pantofilor de distanțare socialăfoto: Dejeanul.ro

În afară de purtatul măștii și de regulile de igienă, păstrarea distanței este soluția cea mai sigură de evitare a contaminării. Pentru cei care nu respectă regulile şi tind să se înghesuie la cozi, un meșter pantofar din Cluj-Napoca a inventat „pantofii de distanțare socială”.

Văzând că pandemia a început să-i afecteze afacerea, Grigore Lup s-a adaptat, s-a reinventat. Astfel, în atelierul său din oraș a început să producă încălțări de dimensiuni uriașe. Numerele pornesc de la 70 și, chiar dacă par dubli față de pantofii obișnuiți, sunt extrem de ușori. Îți trebuie doar puțină îndemânare și antrenament ca să mergi cu ei pe stradă. „Am văzut la televizor ca sunt multe persoane care nu respectă distanțarea, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă se bagă, domnule, aproape de tine, parcă îți suflă în ureche. Am zis hai sa fac niște pantofi astfel încât cei care nu respectă să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia… să stea la distanță”, a povestit amuzat Grigore Lup, inventatorul, pentru dejeanul.ro.

Grigore Lup, alături de fotograful Dan Bodea, venit să-i admire creațiile
Grigore Lup, alături de fotograful Dan Bodea, venit să-i admire creațiile

Recunoaște că muncește dublu pentru crearea unei astfel de perechi de ghete. Este nevoie de mai mult material, de un alt calapod, însă rezultatul face toți banii. „Într-o astfel de pereche intră aproape un metru pătrat de piele, nu e chiar așa ușor de făcut”, susține el. Tocmai de aceea prețul este pe măsură: 500 de lei. Până acum, ciudații pantofi au fost comandați doar de actorii de la mai multe teatre din țară.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net