Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Românii câștigă noi libertăți

Ultima actualizare:

    De la 1 iulie, românii primesc noi libertăți
De la 1 iulie, românii primesc noi libertăți

În ședința de azi a Guvernului se vor decide următoarele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie. Iată ce propuneri se află pe masa premierului!

Guvernul decide azi următoarele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 11 iulie. Practic, peste doar câteva zile, românii se vor bucura de libertăți noi și iată că încet încet revenim la viața de dinainte de pandxemie. 

Printre propunerile care vor fi analizate în ședința de Guvern de joi se numără:

  • Redeschiderea târgurilor și talciocurilor; 
  • Spații deschise 100% din capacitate: săli de sport, cafenele, baruri, restaurante, spații de cazare, săli de jocuri de noroc;
  • Competițiile sportive se vor putea desfășura cu ocuparea a 50% din capacitatea sălilor, stadioanelor.
  • Se deschid spațiile de joacă din interior; capacitatea de funcționare va fi de 70%.
  • La o capacitate de 70% vor funcționa și cluburile și discotecile.
  • Nunțile, botezurile, parastasele se vor putea organiza în spații deschise cu participarea a dcel mult 100 de persoane.
  • La concerte vor putea participa cel mult 2500 de persoane cu condiția distanțării sociale de 2 metri între spectatori. 
  • Gupurile de persoane care vor avea voie să se plimbe pe stradă se mărește la un număr de 10. Mai mult, acestea nu trebuie să mai facă parte din aceeași familie.
  • Cinematografele, teatrele și sălile de spectacole vor putea să funcționeze fără o limită de persoane, cu condiția ca toată lumea să poarte mască.
  • Hotelurile nu vor mai avea restricții în interior. Piscinele din interiorul hotelurilor vor fi și ele redeschise la capacitate maximă.


    În ședința de Guvern de joi, Florin Cîțu va da undă verde mai multor propuneri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de Covid
În ședința de Guvern de joi, Florin Cîțu va da undă verde mai multor propuneri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de Covid

Florin Cîțu, despre purtarea măștii la birou 

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: „Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”. „Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat Cîţu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net