Noi amănunte despre campania de vaccinare anti-Covid. Unde vor fi ținute dozele

spital-militar-iasi.jpg

Spitalul Militar din Iași
Spitalul Militar din Iași va funcționa pe post de centru zonal de distribuire a vaccinului pentru Moldova
Foto: ziaruldeiasi.ro
Citeste tot despre: 

Vaccinul anti-Covid odată ajuns în țară va intra sub protecția Ministerului Apărării. Acesta va fi adus în țară cu avioane militare și va fi depozitat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Apoi va fi dus tot cu mijloace militare în șase centre logistice la: Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

În cadrul ședinței din 23 noiembrie desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de președintele României, Klaus Iohannis, a fost stabilit rolul Ministerului Apărării Naționale în vaccinarea anti-Covid. MApN îi revine responsabilitatea de a asigura, prin structurile de specialitate, logistica necesară desfășurării acestei campanii la nivel național.

 

Care sunt cele cele șase centre logistice din România unde va fi depozitat vaccinul

 

Dozele de vaccin anti-Covid când vor fi aduse în România vor fi depozitate la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. De acolo vor fi împărțite cu ajutorul MApN și MAI la șase spitale alese strategic de unde vor fi preluate de echipele care vor face vaccinarea. Au fost identificate aceste șase spitale unde vor fi depozitate în condiții speciale dozele pentru a fi efectuată vaccinarea. Este vorba de șase spitale militare: de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța. Acestea au fost desemnate drept centre regionale de depozitare. MApN și MAI vor asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre, dar și aeriene peste tot unde va fi nevoie

Spitalele militare care vor primi dozele de vaccin sunt în alertă

 

”Noi am primit un ordin de avertizare. Spaţii de depozitare serioase există. Avem spaţii în care să punem containerele de frigidere la -80 de grade, avem generatoare, personal care poate să facă pază care duc la bun sfârşit misiunea, medici şi asistente care pot sprijini activitatatea de vaccinare dacă va fi nevoie”, a declarat pentru bzi.ro, col. medic Aurelian Moraru, comandant la Spitalul Militar din Iaşi.

 

Citiți și

 

Vaccinul antiCovid-19 rezistă doar 17 zile și trebuie ținut la minus 80 de grade, în gheață carbonică

 

Klaus Iohannis: când ajung primele doze de vaccin anti Covid-19, când va fi imunizată toată populația

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1