Ni-Ni, bucuros că s-a mutat în casă nouă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ni-Ni, Chen-Chen şi Pei-Pei, cele trei vedete ale Delfinariului Constanţa au fost mutaţi, aseară, în bazinul descoperit. Conducerea Delfinariului a renunţat la macaralele folosite la primul transfer şi a adoptat o altă metodă: ca să evite stresarea mamiferelor a comandat tărgi speciale, croite pe măsura delfinilor.

Angajaţii Delfinariului au fost ajutaţi de agenţii unei firme de pază, care au cărat tărgile până la bazinul descoperit. Misiunea lor nu a fost uşoară: Chen-Chen cântăreşte 230 de kilograme, Ni-Ni 180 de kilograme iar Pei-Pei 168 de kilograme.

Distanţa între vechea şi noua casă este de aproximativ 30 de metri. „Am tras apă în bazinul descoperit direct din Marea Neagră. Noua lor casă este mult mai atrăgătoare şi spaţioasă", a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Experienţa nu a fost traumatizantă pentru delfini. Odată ce s-au văzut în noua casă, delfinilor li s-au numărat respiraţiile. Vieţuitoarele s-au bucurat de noua casă, făcând giumbuşlucuri şi pufăind pe nări. Apa din noul bazin a fost dezinfectată cu substanţe antibactericide şi s-au adăugat 10 tone de sare de mare şi sulfat de cupru.

Delfinii vor înota de azi în bazinul descoperit

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

La sfârşitul săptămânii trecute, a fost montată copertina deasupra bazinului descoperit, pentru confortul vedetelor Delfinariului dar şi al turiştilor. Tot pentru delfini, conducerea a achiziţionat o nouă punte de eşuare.

„Ni-Ni, Chen-Chen şi Pei-Pei au un număr complex, care include şi eşuarea lor simultană. Ei au crescut şi aveam nevoie de o punte de eşuare care să susţină greutatea lor", a mai spus directorul Delfinariului.

Pentru că delfinii trebuie să se acomodeze în noul bazin, câteva spectacole au fost suspendate. „Le reluăm după ce medicul veterinar ne dă acordul şi ne spune că s-au obişnuit", a mai spus Mînăstireanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net