Ne zgâlţâie zilnic cutremurele!

Ultima actualizare:

    Cel mai mare a fost  de 3,3 pe Richter
Cel mai mare a fost de 3,3 pe Richter

Aparatele seismografice anunţă aproape zilnic câte două-trei cutremure. Fie în Vrancea, fie în largul Mării Negre, fie lângă Galaţi sau în Câmpia Română. Cert este că pământul se clatină tot mai des. Ieri dimineaţă, trei cutremure s-au produs în Moldova.

Nu există zi în care să nu aflăm despre producerea vreunui cutremur, iar ştirile despre venirea sfârşitului lumii în data de 21 decembrie parcă sunt şi mai îngrijorătoare atunci când pământul nu mai conteneşte să se clatine.

Vineri, Japonia a fost zguduită din nou de un seism puternic şi, parcă, ne-au trecut fiori reci, mai ales, că şi România a fost zgâlţâită în aceeaşi zi de două seisme care s-au produs în apropiere de Galaţi.

Unul a avut magnitudinea 2,3 pe Richter, celălalt 3,1. Ieri dimineaţă, acele aparatelor seismografice s-au mişcat din nou, indicând alte trei seisme, în zona Moldovei. Primul a avut o magnitudine de 2,1 pe Richter. S-a produs la o adâncime de 28 km, în apropierea localităţii Focşani (9 km). Cel de-al doilea seism a fost de 3 pe Richter şi s-a produs la o adâncime de 20 km, în apropiere de Adjud (8 km), iar cel de-al treilea seism a avut magnitudinea de 3,3 şi s-a produs în apropiere de Râmnicu Sărat (41 km).

Vechii mayaşi credeau că la 21 decembrie 2012 se încheie ciclul de 5.125 ani al civilizaţiei lor. Asta înseamnă ultimul baktun din cele 394, cuprinse în calendarul mayaş, care şi-a început numărătoarea în 3.114 î.H. Conform astronomilor mayaşi la această dată vor avea loc furtuni puternice în Soare, amplificate de alinierea planetelor care vor duce la inversarea polilor magnetici ai Terrei. În plus, la această dată se reîntoarce pe Terra un Zeu mayaş războinic şi răzbunător.

- Montaţi câte unde detector de fum pe fiecare etaj al imobilului, ca să aflaţi înaintea celor care nu cred în apocalipsă că vine sfârşitul.- Posturile de radio sunt surse bune de informare. Aşadar, dacă vă aflaţi în maşină în timp ce la radio se anunţă că vine sfârşitul lumii, nu vă panicaţi. Rămâneţi concentraţi la condus şi ţineţi mâinile pe volan.- Nu vă bazaţi pe animalele de companie şi pe capacitatea lor de a prevesti dezas­­trele, întrucât ele nu se tem, la fel ca noi, de apocalipsă.

Cel mai mare a fost  de 3,3 pe Richter
Cel mai mare a fost de 3,3 pe Richter

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net