«Ne-a legat de un copac şi ne-a tăiat ca pe animale»

Ultima actualizare:

    În 2002, Măran a mai ucis o fetiţă de 11 ani.  Atunci a scăpat nepedepsit
În 2002, Măran a mai ucis o fetiţă de 11 ani. Atunci a scăpat nepedepsit

Cazul şocant de la Oraviţa, unde două fete au fost violate şi înjunghiate de un bărbat de 35 de ani, scoate zi de zi la lumină detalii cutremurătoare. Mirabela, tânăra de 17 ani care a supravieţuit furiei diabolice a lui Iancu Măran, şi-a revenit şi povesteşte cum s-a petrecut fapta.

A fost la un pas de moarte, acum şi-a revenit şi încearcă să înţeleagă cum a fost posibil ca bărbatul, pe care îl cunoşteau de câţiva ani, să-i facă ei şi surorii ei aşa ceva. Mirabela nu ştie că Iasmina nu mai trăieşte.

Medicii şi familia au decis, spre binele ei, să-i ascundă deocamdată cruntul adevăr. Mirabela crede că sora ei de 14 ani este internată într-un alt salon şi abia aşteaptă să se poată da jos din pat ca s-o viziteze.

"Îl cunoşteam bine, a fost prietenul surorii mele mai mari. A spus să mergem cu el să-i dea ceva surorii mele mai mari şi ne-a dus acolo unde s-a întâmplat. Noi am avut încredere în el, că a zis că ne duce în oraş, nu am ştiut că vom ajunge pe un câmp. "Acolo, a devenit violent, a început să ne alerge pe câmp, să ne lovească cu pumnii, cu palmele şi cu picioarele. Pe sora mea mai mică a legat-o de gât de copac, ea a început să ţipe, eu eram în altă parte, pe unde m-a fugărit, mi-am făcut curaj şi m-am întors să văd de ce ţipă sora mea, să o ajut. Atunci m-a prins şi pe mine, m-a legat de alt copac, a început să de-a cu cuţitul în noi. Avea la el un cuţit mare, negru. Mie mi-a dat în spate, în gât şi apoi în coaste. După ce ne-a bătut, ne-a lăsat acolo şi a plecat. Mai mult nu mai ştiu ce să spun", a declarat Mirabela, pentru www.stiridinbanat.ro.

Iancu Măran, care a mai frânt două destine, după uciderea unei alte fetiţe în 2002, pare să nu aibă nici un regret pentru fapta comisă. El le-a declarat senin anchetatorilor că nu a făcut altceva decât să se apere cu cuţitul.

Monstrul susţine că, după ce s-a certat cu cele două surori, acestea i-au aruncat cu praf şi pământ în ochi, iar el a lovit cu cuţitul la întâmplare, fără să vadă ceva. Judecătorii nu s-au lăsat impresionaţi de această minciună şi au decis că Măran va petrece următoarele 29 de zile după gratii.

Iasmina, înmomântată în rochie de mireasă

La parterul spitatlului din Reşiţa, unde este internată Mirabela, este morga. Marţi, după ce au vizitat-o pe adolescentă, familia rănitei a mai avut de trecut printr-un moment sfâşietor.

Au luat-o pe Iasmina de la morgă şi au dus-o la capela din Oraviţa. Au avut noroc cu primăria oraşului, care a plătit sicriul şi transportul. Astăzi, Iasmina va fi condusă pe ultimul drum. Mirabela va lipsi. Ea nu ştie că sora ei nu mai există, că a fost ucisă şi că este înmormântată în rochie albă de mireasă.

Două minore, violate timp de doi ani de un om al străzii

Şocant este şi cazul din Cepari, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde două fetiţe de 7 şi 9 ani au trecut printr-un coşmar în ultimii doi ani. Bărbatul care fusese adus în casă chiar de propriul lor tată le-a ameninţat şi le-a supus la perversiuni sexuale.

Dacă tatălui copilelor i-a fost milă de violator, fiind un om al străzii, acesta nu a avut nici o compasiune faţă de cele două minore. Totul se întâmpla în timp ce părintele lor se afla la muncă, iar mama în Italia. Nenorocirea a ieşit la iveală după ce una dintre copile i-a povestit unei vecine prin ce traumă trecea.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală, însă agresorul, în vârstă de 25 de ani, este judecat în stare de libertate. Oamenii sunt nemulţumiţi şi se tem că tânărul va face şi alte victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net