A murit balerinul Ovidiu Danci. Devenise cunoscut după ce a participat la emisiunea „Dansez pentru tine”

Ultima actualizare:

    Balerinul Ovidiu Danci a jucat în multe filme, printre care și „Om bogat, om sărac”
Balerinul Ovidiu Danci a jucat în multe filme, printre care și „Om bogat, om sărac”

Balerinul Ovidiu Danci a murit duminică, la vârsta de 39 de ani, după ce a fost diagnosticat cu două afecțiuni grave, printre care și leucemnie. El devenise cunoscut publicului după ce a participat, în anul 2011, la emisunea „Dansez pentru tine”. Își dorea foarte mult să-și deschidă propria școală de balet, iar visul i s-a îndeplinit acum trei ani.

A murit balerinul Ovidiu Danci. Suferea de leucemie

Ovidiu Danci fusese diagnosticat recent cu două afecţiuni grave, printre care şi o formă agresivă de leucemie, potrivit Bistriţeanul. Balerinul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa joia trecută, fiind la terapie intensivă de vineri. Starea sa de sănătate s-a agravat, însă, în ultimele zile.

„Dragii noştri, cu sufletele devastate de durere, vă anunţăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul şcolii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Şcoala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulţi ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe şi aşa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, transmite şcoala de dans pe care a fondat-o la Bistriţa.

Balerinul Ovidiu Danci și-a deschis școala de balet la sfârșitul anului 2017. Era visul său cel mai mare.
Balerinul Ovidiu Danci și-a deschis școala de balet la sfârșitul anului 2017. Era visul său cel mai mare.

Cine a fost balerinul Ovidiu Danci

Ovidiu Danci avea 9 ani când a fost admis la şcoala de coregrafie din Cluj, cu 10 pe linie. La 14 ani a ieşit pe locul 1 la Olimpiada Naţională de coregrafie, a dansat pe scenele operelor din Bucureşti, Constantă şi Iaşi. Apoi a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen, unde a fost admis printre primii şi viaţa i s-a schimbat complet.

Familia a făcut eforturi financiare imense în toţi aceşti ani de studiu, când a fost primit şi la una dintre cele mai renumite companii de balet din lume: „Trocadero“. Dar, pentru ca la vremea aceea România nu făcea parte din Uniunea Europeană, Ovidiu nu a primit viză de care avea nevoie să călătorească prin toată lumea. Aşa că s-a întors în România. A stat o perioadă în Bucureşti, unde a jucat în serialul „Om bogat, om sărac“ şi a fost asistent coregraf în serialul „Un pas înainte“, însă dorul de casa l-a readus pe meleagruile Bistriţei.

Balerinul Ovidiu Danci, care a murit duminică, a participat la ce-a dea 12-a ediţie a emisiunii „Dansez pentru tine“, unde a dansat cu artista Aylin Cadîr, cu visul de a-şi deschide deschide propria sală de balet.

Citește și: 

Actorul travestit: «Poliţiştii mi-au dat 6 palme şi 2 pumni»

FOTO! Ea este cea mai dorită femeie din cluburile din România! Vezi cine e de fapt Diva Destina!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net