Motivul pentru care trupul lui Vadim Tudor nu va fi depus la Senat

Ultima actualizare:

    Corneliu Vadim Tudor a avut trei mandate de senator şi a fost vicepreşedinte al SenatuluiFoto: Click!
Corneliu Vadim Tudor a avut trei mandate de senator şi a fost vicepreşedinte al SenatuluiFoto: Click!

Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, Doina Tudor, a depus o cerere pentru ca sicriul neînsufleţit al fostului senator să fie depus în holul Senatului, însă Conducerea Camerei Legislative a respins-o. Fiica lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia, a declarat că era normal ca trupul tatălui să fie depus acolo, pentru că a fost locul lui de muncă timp de 17 ani.

Vicepreşedintele forului, Ioan Chelaru, a declarat că: "Solicitarea doamnei Doina Vadim Tudor privind aprobarea depunerii corpului neînsufleţit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor, în holul Senatului, a fost respinsă. Aşa cum bine ştiţi, defunctul a fost trei mandate senator al României şi vicepreşedinte al Senatului".

El a mai spus că, de la momentul depunerii solicitării şi până la analizarea acesteia în conducerea Senatului, "corpul neînsufleţit a fost depus la un lăcaş de cult şi va rămâne acolo, Biroul Permanent apreciind că nu mai este nevoie să fie deplasat de acolo în Senatul României".

Potricit lui Chelaru, "la lăcaşul de cult au început deja procedurile religioase şi nu avea rost să fie întrerupt acest lucru".

Lidia Tudor: "Normal era să fie primit"

Lidia Tudor, una dintre cele două fiice ale lui Corneliu Vadim Tudor, a declarat că i s-ar fi părut normal ca sicriul cu trupul tatălui său să fie depus măcar câteva ore în holul Senatului, în condiţiile în care acesta şi-a petrecut acolo 17 ani din viaţă.

"Normal era să fie primit. Acum, dacă aşa s-a hotărât, nu pot să comentez. Tata a lucrat acolo 17 ani", a declarat fiica fostului lider PRM, precizând că au existat membri ai PRM care au propus, la un moment dat, ca sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor să fie depus în holul Operei Române.

Fata a mai spus că luni, când i-a fost foarte rău, Corneliu Vadim Tudor a sunat singur la 112, după care a spus familiei că nu mai rezistă până când vine ambulanța, motiv pentru care au plecat cu el şi s-au întâlnit cu Salvarea pe drum.

"Tata ne-a spus că este ultima lui zi. Ne-a spus: «fac infarct şi azi o să mor». Noi am crezut că îşi va reveni, am sperat până în ultima clipă, când medicii ne-au spus că nu mai există niciun semn vital şi trebuie să-l deconecteze de la aparate", a povestit Lidia Tudor.

În plus, ea a mai spus că familia va încerca să menţină publicaţiile tatălui său, cu toate că acestea au probleme financiare.

"Deşi la reviste există greutăţi financiare, cu ajutorul lui Dumnezeu o să trecem şi peste asta. Avem oameni lângă noi şi asta este cel mai important", a mai spus Lidia Tudor.

Vadim Tudor va fi înmormântat joi 

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor, care a decedat luni (14 septembrie) la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, a fost depus, marți (15 septembrie), la prânz, la Biserica "Sfântul Gheorghe Nou" din București.

Corneliu Vadim Tudor urmează să fie înmormântat, joi, la cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în București, era scriitor, politician și jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net