Moțiune de cenzură PSD. ”Parlamentarii care nu votează sunt excluși din partid”

Ultima actualizare:

    Citirea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu va avea loc la ora 16:30foto: Adevărul
Citirea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu va avea loc la ora 16:30foto: Adevărul

Duminică, 18 iunie, Social Democrații citesc moțiunea cu care vor să-ți dea jos propriul guvern. Aceștia amenință că acei parlamentari care nu se vor prezenți în sală vor fi excluși automat din partid.

Ca să fie siguri că vor reuși cu ceea ce și-au propus, social democrații au apelat la amenințări. Conducerea PSD a stabilit ca toți cei care vor lipsi la votarea moțiunii să fie automat excluși din partid. Se pare că cei care îl vor susțin păstrarea în funcție a premierului Sorin Grindeanu vor fi sancționați drastic.

„Toţi acei parlamentari PSD care nu votează şi care fac parte şi susţin acest Guvern să fie excluşi. Eu personal i-am sunat pe cei pe care i-aţi prezentat că nu vin, că nu votează şi toţi au confirmat că este o dezinformare”, a spus Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaților, conform Digi 24.

Parlamentarii PSD și ALDE sunt convocați duminică după-amiază pentru semnarea, depunerea și citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunțat ședințe ale grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE, de la 16:00, ședința Birourilor permanente reunite, iar de la 16:30, ședința de plen reunit în care va fi citită moțiunea de cenzură.

Conform Constituției, moțiune de cenzură poate fi inițiată de o pătrime din numărul total al senatorilor și deputaților, ceea ce înseamnă că pentru depunerea moțiunii este nevoie de 116 semnături.

PSD are în ambele camere 221 de parlamentari, iar ALDE 26, însă tabăra premierului a declarat că a convins cel puțin 15 oameni din partid să nu se prezinte la vot. Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu va dezbătută şi votată miercuri. Pentru ca Guvernul să fie demis sunt necesare 233 de voturi. PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari. Aşadar, dacă 14 dintre ei lipsesc de la vot Sorin Grindeanu rămâne premier al României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net