Miron Mitrea și-a păstrat barba cu care a ieșit din pușcărie

mitrea.jpg

Miron Mitrea s-a întreținut cu Adrian Năstase, la evenimentul de vineri
foto: Oana Neacşu

La un an și șapte luni de când a ieșit din Penitenciarul Poarta Albă, fostul ministru al Transporturilor poartă în continuare barbă. Se pare că Miron Mitrea (61 de ani) s-a obișnuit cu această imagine și chiar îi place din moment ce a decis să-și păstreze barba.

Îmbrăcat sport, cu o pereche de blugi și un pulover cu fermoar la gât, Miron Mitrea și-a făcut apariția, vineri, singur la un eveniment, la bordul mașinii sale de lux, un Range Rover alb.

Fost ministru al Transporturilor în Guvernul Adrian Năstase, în perioada 2000 - 2004, Miron Mitrea a fost închis timp de un an și două luni la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, fiind găsit vinovat pentru luare de mită.

În timpul încarcerării, Mitrea și-a lăsat barba să crească, nu numai mustața, așa cum ne obișnuise. Astfel că, în mai 2016, a fost eliberat condiționat din închisoare oarecum schimbat: cu o barbă mare și căruntă.

S-a atașat atât de mult de imaginea sa, încât fostul ministru și-a păstrat barba chiar și la aproape doi ani de la părăsirea penitenciarului. O singură schimbare a intervenit: a mai încărunțit.

mitrea_ministru.jpg

miron mitrea barba adrian nastase
Miron Mitrea, pe vremea când era ministrul Transporturilor

La fel și Năstase

La același eveniment a fost prezent, vineri, și fostul șef al lui Mitrea, respectiv Adrian Năstase (67 de ani), venit cu soția sa, Dana Năstase.

La fel ca și Mitrea, Năstase și-a păstrat barba crescută în penitenciar. De altfel, la ieșirea din Jilava, în august 2014, după 226 de zile de încarcerare, fostul premier a declarat, că nu va renunța la barbă, adăugând că i s-a spus că, arătând astfel, ar putea obţine cu uşurinţă un rol într-un film. „Nu ştiu ce rol, dar aştept oferte. Există nenumărate documentare la unele televiziuni în care n-aş vrea să joc”, a adăugat el.

nastase.jpg

miron mitrea barba adrian nastase
Adrian Năstase a spus, încă de la ieșirea din penitenciar, că nu va renunța la barbă
Foto: Oana Neacșu

Adrian Năstase a fost condamnat de două ori la pedepse de doi, respectiv patru ani de închisoare, în dosarul Trofeul Calității și Zambaccian. După ce a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, pedepsele i-au fost contopite, iar Curtea de Apel București i-a mai aplicat un spor de 6 luni, așa că în final Adrian Năstase trebuia să ispășească patru ani și jumătate de închisoare. Dar pentru că a depășit vârsta de 60 de ani, putea fi eliberat condiționat după ce a executat o treime din pedeapsă. Mai ales, că la cele 16 luni de închisoare se adaugă alte 105 zile, câștigate pentru că a scris trei lucrări științifice.

nastase_fara_barba.jpg

miron mitrea barba adrian nastase
Năstase, pe vremea când era premier
Loading...