Miron Cozma: „Iliescu să răspundă pentru crime”

Ultima actualizare:

    Cozma a fost citat la audieri în dosarul MineriadeiFoto: Mediafax
Cozma a fost citat la audieri în dosarul MineriadeiFoto: Mediafax

Miron Cozma a fost citat la audieri în dosarul Mineriadei din 1990. Politicianul a declarat că se va duce joi (22 octombrie) la Parchetul General. Totodată, el a precizat că minerii din Valea Jiului nu se aflau în București, pe data de 13 iunie 1990, iar cei care “au făcut ordine” în Capitală în acea zi ar fi fost minerii de la IMGB.

„Eu mâine (joi, 22 octombrie n.r) mă duc la Parchet să văd. Am fost citat telefonic. Doresc să mă duc și vreau ca responsabilii să răspundă. Am mare satisfacție ca, alături de Doru Marieș și Marin Stoica, am reușit să redeschidem acest dosar la CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului - n.r.)”, a declarat Miron Cozma pentru romaniatv.net.

Întrebat ce părere are despre faptul că fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat în Dosarul Mineriadei, Cozma a mărturisit că se aștepta ca acest lucru să se întample.

„Eu pentru asta am militat la CEDO, ca Ion Iliescu să raspundă pentru crimele puse pe seama minerilor, când ei, de fapt, nici nu au fost în București pe data de 13 iunie",  a adăugat fotul lider al minerilor.

Totodată, el a mai precizat că “în Valea Jiului erau 65.000 mineri (la 13 iunie 1990 n.r). Guvernul Petre Roman, prin Gelu Voican Voiculescu, prin coloneii Tache și Ionescu, a organizat o venire în exod a minerilor din Valea Jiului. Nu s-a reușit acest lucru, tocmai pentru că eu i-am oprit”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net