Mircea Negulescu „Portocală”. Cum s-a ales fostul procuror DNA cu această poreclă

Ultima actualizare:

    Fostul Procuror Mircea Negulescu s-a ales cu porecla „Portocală” în tinerețeSursa foto: Adevărul
Fostul Procuror Mircea Negulescu s-a ales cu porecla „Portocală” în tinerețeSursa foto: Adevărul

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, reținut miercuri și acuzat ca a falsificat probe în mai multe dosare, este cunoscut și după porecla „Portocală”. De unde îi vine această poreclă și când s-a ales cu ea a povestit chiar el, în 2018, într-un interviu acordat revistei Kamikaze.

„Porecla vine din copilărie, de altfel o și uitasem pentru că nu mi se spune așa nici, în familie, nici de către prieteni. Am crescut în generația filmului Liceenii, am cântat la chitară, acesta fiind un hobby, iar pentru că instrumentul era de culoare portocalie, mi se spunea Portocală. Prima dată când am reauzit porecla din copilărie a fost în timpul unei anchete penale în 2013, într-un dosar de evaziune și spălare de bani, cu un prejudiciu de 34 milioane de euro, ca parte a unui mesaj de intimidare referitor la o cunoaștere a familiei mele, cu scopul vădit de intimidare, de a mă determina să mă opresc din investigații”, spunea el acum ceva vreme.

Mircea Negulescu a fost reținut miercuri de procurori

Mircea Negulescu a fost reținut miercuri de procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie pentru modul în care a instrumentat două dosare. Mai exact, este vorba despre dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta. Fostul premier Victor Ponta afirmă că fostul magistrat a influenţat direct decizii strict politice şi persoane publice din judeţul Prahova şi acuză că PNL se luptă să desfiinţeze Secţia Specială ”ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor politici”.

Mircea Negulescu, procurorul „Portocală”, este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care cercetare abuzivă, influențarea martorilor, fals intelectual, abuz în serviciu, dar și constituirea unui grup infracțional organizat, conform unui comunicat oficial difuzat miercuri seară de Parchetul General.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net