Mircea Dinescu a gătit stufat de miel, la Festivalul «Dilema veche»

Ultima actualizare:

Cunoscutul poet, pamfletar şi deopotrivă bucătar a realizat un veritabil show în aer liber, în timpul căruia a împletit ştiinţa gastronomică cu cea a recitării propriilor poezii.

Mai mult, Mircea Dinescu nu a ezitat să cânte unele dintre ultimele sale creaţii, audienţa apreciind la superlativ "Lili Marlene" sau "Moscova nu crede în lacrimi", puse pe muzica unor cântece ce au făcut furori în epoca celui de-al Doilea Război Mondial.

Dinescu a ţinut şi un scurt "curs" despre istoria sarmalei la români, greci şi turci, despre apariţia primelor restaurante de lux, în Occident, sau despre faptul că ratarea sosului mâncărurilor putea duce, în secolul al XIX-lea şi chiar şi mai târziu, la sinucideri în rândul bucătarilor celebri.

Mircea Dinescu a mărturisit şi faptul că masa sa de lucru e, de cele mai multe ori, volanul maşinii personale, mai ales pe ruta Bucureşti - Cetate, localitatea doljeană în care Mircea Dinescu s-a stabilit în ultimii ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net