Mircea Badea, atac dur la un membru CNA: ''Dobitoc băsist''

mircea-badea-si-mihai-gadea.jpg

Mircea Badea şi Mihai Gâdea consideră că totul o execuţie, nu executare din partea ANAF-ului
FOTO: Arhiva personală

Posturile de televiziune Antena 3 și Antena 1 riscă oprirea emisiei, după ce inspectorii ANAF au descins la sediile confiscate ale redacțiilor de știri și în clădirea Antena Group pentru a transmite o notificare de evacuare în termen de cinci zile, începând de luni (15 februarie). Angajaţii trustului de presă, printre care şi Mircea Badea, consideră că totul este un abuz fără precedent din partea celor de la ANAF.

Reprezentanţii postului au acuzat, în direct, că se îngrădeşte libertatea de exprimare şi s-ar dori "scoaterea Antenei 3 de pe piaţă" sau închiderea postului. Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat că Antena 3 dezinformează şi face "şantaj public" prin modul în care prezintă decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care a notificat faptul că sediile Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în 5 zile. În cursul zilei de luni, acesta a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj pentru posturile de televiziune, scrie gândul.ro.

"Ceea ce face acum Antena 3 se numeşte dezinformare şi şantaj public. De ce? Fiindcă Antena 3 ştia din august 2014, data hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă, faptul că trebuie să îşi găsească alt sediu. Au sperat că vor fi ţinuţi în braţe", a spus Valentin Jucan.

valentin-jucan.jpg

Valentin Jucan

Deranjat de afirmaţiile lui Valentin Jucan, Mircea Badea a răbufnit şi i-a răspuns acestuia tot printr-un mesaj publicat pe Facebook. Prezentatorul tv a precizat că e o decizie nedreaptă a fiscului în condiţiile în care Antenele sunt singurele televiziuni care nu au nicio datorie către statul român şi plătesc la zi taxele şi impozitele.

''Acest dobitoc băsist are senzaţia că găsirea unui sediu e problema. Nici vorbă. Nu e simplu, dar nu în asta ne propteam. Probleme principale: mutarea grupurilor de montaj care deservesc cinci televiziuni plus toate echipamentele care transmit semnalul spre satelit sau prin fibră optică pentru cablişti. Asta e foarte dificil, costă foarte mulţi bani şi durează foarte mult. Noi suntem cu plăţile la zi. ANAF nu bani vrea de la noi, că i-am da dacă ar vrea'', a precizat Mircea Badea.

 

Loading...

Citește și

 • mihai gadea

  Zi neagră pentru conducerea posturilor Antena 1 şi Antena 3. Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, a dispus emiterea unei somaţii de evacuare a Antenei 3 şi a celorlalte firme care au sediul în clădirile confiscate de la Dan Voiculescu, precum şi instituirea de popriri pe conturile lui Mihai Gâdea, Daniel Constantin, Camelia şi Corina Voiculescu, toţi având datorii la Dan Voiculescu.

 • mihai gadea

  O furtună aprigă, cu punctul de plecare în sediul Antenelor a tulburat atmosfera primăvăratică din mijlocul acestui februarie neobișnuit de cald. La un an și jumătate după ce instanța a hotărât confiscarea sediilor în care funcționează Antena 1 și Antena 3, Fiscul a trimis luni, 15 februarie, o notificare de evacuare în termen de cinci zile. Drept urmare, ”Sinteza zilei” s-a mutat pe toate cananele trustului Intact, iar Mihai Gâdea a susținut cauza Antenelor. ”Impresia mea este că avem de-a face cu o executare silită”, a spus directorul Antena 3. Care este adevărul?

 • mihai gadea

  Emisiunea „Sinteza zilei” de luni, 15 februarie, a fost specială, în condiţiile în care toate vedetele de la Antena 1, Antena 3 şi Antena Stars au venit alături de Mihai Gâdea după ce ANAF a anunţat trustul Intact că are la dispoziţie cinci zile pentru a elibera sediile intrate în posesia statului român.

 • intact

  Povestea evacuării clădirilor în care funcţionează Antena 1 şi Antena 3 e mult mai veche în comparaţie cu cele „cinci zile” invocate de managementul celor două posturi tv, după înştiinţarea ANAF primită luni, 15 februarie. Click! vă prezintă desfăşurarea evenimentelor din ultimii doi ani, care au culminat cu descinderea agenţilor Fiscului la sediile respective.