Ministrul Oprea, peste 1500 de "misiuni urgente" în 2015

masina_lui_oprea.jpg

oprea botos inlocuitor mai
Gabriel Oprea a anun'at cui i-a delegat atribuţiile sale
Foto Enaţional

E grea viaţa de ministru, cel puţin aşa reiese din declaraţiile şoferului maşinii ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Vicepremierul este un om incredibil de ocupat, iar de la începutul anului şi până marţi, 27 octombrie, şeful UNPR a avut peste 1500 de "misiuni urgente", o medie impresionantă de 5 deplasări pe zi, ce au avut nevoie de coloană oficială.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul decesului polițistului Bogdan Gigină, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Şoferul care conducea maşina în care se afla ministrul în seara accidentului soldat cu decesul Bogdan Gigină este audiat în aceste momente de procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Acesta a efectuat în numele şefului UNPR peste 1.500 de misiuni de urgenţă de la începutul acestui an.

oprea.jpg

gabriel oprea dragos patraru
Gabriel Oprea, "omul-urgenţelor"
Foto: Mediafax

Subalternii lui Gabriel Oprea au mărturisit pentru Digi24.ro faptul că ministru beneficia de coloană oficială şi când mergea la frizer sau la ziua onomastică.

Din punct de vedere legal, doar patru persoane beneficiază de coloană oficială: președintele țării, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Potrivit legii, ministrul de Interne beneficiază de coloană oficială, dar doar în situații de urgență.

Polițistul Bogdan Gigină a decedat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident la intersecția Calea Plevnei cu bulevardul Știrbei Vodă.

Loading...

Citește și

 • Cinci zile şi jumătate, sau 136 de ore, sau 8.160 de minute. De atât timp a avut nevoie vicepremierul Gabriel Oprea să ofere primele “explicaţii” după accidentul în care a murit un poliţist ce făcea parte din coloana lui oficială. A vorbit mult şi nu a spus mare lucru. A reluat, în mare, textul din comunicatele seci ale subalternilor săi. A recunoscut, probabil fără să vrea, că nu a oprit să vadă în ce stare este poliţistul.

 • Gabriel Oprea, accident, polițist,audieri, parchet

  Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va fi chemat la Parchetul Tribunalului București în această săptămână. El trebuie să dea explicații despre ce s-a întâmplat exact în seara fatidică, de 20 octombrie, când Bogdan Gigină a murit.

 • klaus iohannis bogdan gigina oprea

  Președintele Klaus Iohannis a declarat că s-a întâlnit cu ministrul Gabriel Oprea luni seară și l-a sfătuit să demisioneze.

 • gabriel oprea politist bogdan ginina

  După ce în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 26 octombrie la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a povestit faptul că l-a sfătuit pe vicepremierul Gabriel Oprea să plece din funcţie ca urmare a "gestionării catastrofale a comunicării" în ceea ce priveşte cazul poliţistului de la rutieră mort în misiune pe când conducea coloana oficială a şefului UNPR, ministrul de Interne nu se lasă.

 • bogdan gigina

  Moartea fulgerătoare a lui Bogdan Gigină a stârnit un val de ură împotriva guvernanților și, în special, a vicepremierului Gabriel Oprea. Cei care știu ce înseamnă să urci pe un motor îi critică dur pe șefii polițistului și spun că n-au făcut altceva decât să-l trimită la moarte, pe o ploaie care turna cu găleata.

 • gabriel oprea dragos patraru

  Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei de la TVR, le-a prezentat telespectatorilor un moment muzical inedit, o parodie la adresa ministrului Gabriel Oprea. Scandalul în care vicepremierul este acuzat că a abuzat de putere, cerând coloane oficiale atunci când nu era în misiuni de urgenţă, a ajuns subiectul unei melodii.