Ministrul Eugen Teodorovici a negociat cu țuica pe masă

cu_tuica_pe_masa-ministrul_eugen_teodorovici.jpg

Românii produc anual peste un milion 300 de mii de litri de țuică în gospodării
Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici a pledat pentru scutirea de accize a celor care fac în gospodărie băuturile alocoolice din fructe, precum țuica și pălinca
FOTO: adevarul.ro

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a pledat la reuniunea miniștrilor de finanțe din UE pentru scutirea de accize a celor care fac în gospodărie băuturile alocoolice din fructe. Ca să fie convingător, le-a pus câte o sticlă de palincă pe masă.

Momente savuroase la reuniunea miniștrilor de finanțe din Uniunea Europeană! Președintele de ședință, Eugen Teodorovici, a negociat facilități pentru micii producători de alcool cu țuică și palincă pe masă, scrie stiritvr.ro.

Eugen Teodorovici a negociat cu țuica pe masă

”Aveţi fiecare în faţă niște mici  amintiri, un cadou din partea preşedinţiei române. Vă invit să le priviţi, sunt semnul tradiţiei şi moştenirii culturale, dar e totuşi alcool, aşa că vă invit să le degustaţi puţin mai târziu.”

Ministrul Finanțelor a pledat pentru scutirea de accize a celor care fac în gospodărie băuturile alocoolice din fructe, precum țuica și pălinca în limita de 175 de litri pe an.

Cei mai mulți miniștri de finanțe prezenți au explicat că vor mai întâi un studiu pentru a vedea impactul eliminării accizei și abia după aceea să se poată lua, eventual o asemnea măsură și nu invers.

Românii produc anual peste un milion 300 de mii de litri de țuică în gospodării. Patronatele din industria băuturilor alcoolice susțin că 90% din această cantitate e vândută la negru.

Sursa: stiritvr.ro

Loading...