Miliardarul Ioan Niculae rămâne după gratii

Ultima actualizare:

    Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la doi şi jumătate de închisoare în dosarul “Mită la PSD”
Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la doi şi jumătate de închisoare în dosarul “Mită la PSD”

Zi importantă pentru patronul Astrei. Ioan Niculae va afla vineri dacă va fi eliberat condiţionat de Tribunalul Dâmboviţa. Afaceristul a fost condamnat în aprilie 2015 la doi şi jumătate de închisoare în dosarul “Mită la PSD”.

UPDATE 15.00: Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul “Mită la PSD”. Niculae mai poate solicita eliberarea condiţionată, conform soluţiei instanţei, după data de 19 mai 2016.

A scris cinci cărţi în puşcărie

La ultima apariţie în faţa completului de judecată, în 22 ianuarie, magistraţii de la Tribunalului Dâmboviţa i-au cerut lui Niculae mai multe detalii despre cele cinci lucrări științifice pe care le-a scris pe durata detenției și care i-ar fi adus o reducere de pedeapsă de 150 de zile. Totodată, judecătorii au solicitat o expertiză, scrie adevarul.ro.

Avocaţii afaceristului au explicat că nu este necesară o expertiză, dar câștig de cauză au avut magistrații, care au amânat procesul pentru 19 februarie. “Nu mă mai miră nimic. Mă pot şi împuşca”, a declarat magnatul la ieşirea din sala de judecată, la ultimul termen.În 22 septembrie, Tribunalul Dâmboviţa a respins o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiţionată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa a menţinut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găeşti i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată. În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii arătau că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat.

Condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

În 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul “mită la PSD”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu (trei ani), Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac (doi ani şi jumătate). Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană. În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net