Mihai Șora, victima unui hoț de buzunare. Mesajul filosofului pentru cel care i-a furat portofelul

Ultima actualizare:

    Mihai Șora este simbolul mișcărilor de protest din Capitală din ultimii anifoto: Inquam Photos
Mihai Șora este simbolul mișcărilor de protest din Capitală din ultimii anifoto: Inquam Photos

Mihai Șora (102 ani) a fost prădat de hoți în metrou. Pe pagina personală de Facebook, filosoful i-a transmis un mesaj hoțului care l-a lăsat fără portofelul în care avea 50 de lei și un card.

Mihai Șora a făcut public vineri faptul că un hoț de buzunare l-a lăsat fără portofel în metrou. Filosoful i-a transmis ”hoțomanului” un mesaj prin intermediul Facebook.

”Dragă hoțman-în-metrou-care-mi-ai-șterpelit-frumusețe-de-portofel-cu-ultimii-cincizeci-de-lei-și-card-verzui-de-la-CEC-Bank, află că am fost astăzi la bancă și cardul meu cu ghinde și frunzulițe de ștejar nu-ți va folosi la nimic, căci l-am blocat. Mihai Șora P.S. Să nu mai faci”, a scris Șora pe pagina personală de Facebook.

Mihai Șora, ”portavocea mobilizării societății civile”

În ciuda vârstei înaintate, Mihai Șora este foarte implicat în viața cetății. Filosoful a fost prezent la toate mișcările de protest din ultimii ani și a avut intervenții mobilizatoare pe pagina personală d eFacebook. Presa franceză l-a numit ”portavocea mobulizării societății civile”.

În luna iunie, anul trecut, Șora a fost bruscat de jandarmi în timp ce își manifesta, alături de alți 18.000 de bucureșteni, nemulțumirea față de felul în care au fost modificate codurile penale. Filosoful a relatat episodul pe pagina personală de Facebook.

”Dacă un jandarm îmi spune «Mișcă-te mai încolo, moșule!», nu mă supăr: pot înțelege că Jandarmeria română vrea să «elibereze» cutare metru pătrat din Piața Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viață de om).

Însă când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie.

Ne așteaptă zile grele, dragi prieteni.Un lucru am înțeles aseară: cu cât suntem mai mulți, cu atât devin mai agresivi.LE ESTE FRICĂ DE NOI”, a scris Mihai Șora.

Citește și:

Mihai Șora, bruscat de jandarmi la proteste: ”Mișcă-te mai încolo, moșule!”

Mihai Șora, la 101 ani, în mijlocul manifestanților: «Vă îndemn să ieșiți în stradă»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net