Mic, dar curajos. Un băiețel de 10 luni de la Marie Curie, externat azi

Ultima actualizare:

    La spitalul Marie Curie mai sunt internați 5 bebeluși infectați cu bacteria E.colifoto: Hepta
La spitalul Marie Curie mai sunt internați 5 bebeluși infectați cu bacteria E.colifoto: Hepta

Un băiețel de doar 10 luni, care și-a petrecut ultimele trei săptămâni din viață conectat la aparate, mereu la granița dintre viață și moarte, va fi externat azi de la Spitalul „Marie Curie”. Micuțul este printre primii internați în instituția spitalicească cu sindrom hemolitic-uremic.

„Cel care pleacă astăzi acasă este un băiețel și face parte dintre primii copii care au venit la noi, undeva pe 3 sau 4 februarie. El a stat în spital trei săptămâni și un pic. Este un copil foarte bine, care mănâncă, va fi urmărit de noi”, a declarat azi medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie de la „Marie Curie”. Băiețelul a sosit în Capitală cu o formă foarte severă a bolii și a făcut dializă vreme de 14 zile. Chiar dacă va fi externat azi, bebelușul nu a scăpat de medici, părinții fiind nevoiți să vină cu el la control în cursul săptămânii viitoare.

Vești mai puțin bune sunt despre un băiețel de un an și trei luni din Mioveni, care se află în continuare în stare gravă la „Marie Curie”. „ În cazul lui s-au înregistrat complicații neurologice, care sunt departe de a fi stopate. Evoluția lui este încă gravă, se află staționar din punct de vedere al parametrilor hemodinamici”, a spus medicul, citat de Agerpres.

Cinci bebeluși mai sunt internați al „Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic. Patru dintre ei sunt la Secția de Nefrologie și un pacient se află pe Secția de Terapie Intensivă. Dintre cei patru care vor rămâne pe Secția de Nefrologie trei fac dializă peritoneală, iar cel de-al patrulea ar putea pleca acasă în cursul zilei de marți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net