Meteorologii ridică avertizările de fenomene meteorologice periculoase. Vremea se încălzește, ploile devin răzlețe

Ultima actualizare:

    Străzile din Bărcăneștii de Prahova sunt sub ape iar pompierii s-au chinuit să ajute localnicii
Străzile din Bărcăneștii de Prahova sunt sub ape iar pompierii s-au chinuit să ajute localnicii

Situaţia în judeţele afectate de inundaţiile din ultimele zile a revenit miercuri la normal, după ce începând de marţi seară precipitaţiile s-au redus în intensitate. Potrivit news.ro, care citează informații de la Ministerul de Interne, au fost ridicate codurile galben şi portocaliu de precipitaţii abundente și în toată țara vremea a fost calmă.

În urma inundaţiilor din ultimele 24 de ore au fost afectate 98 de localităţi din 23 de judeţene, pompierii şi jandarmii evacuând apa din 33 de case, 340 de curţi, 94 de subsoluri şi pentru curăţarea a şapte drumuri şi 38 de fântâni, conform ultimului bilanț oferit de MAI. Conform informațiilor oferite de celula de criză creată la MAI, nu au mai existat nicăieri în țară cazuri de persoane care să fie izolate, blocate sau care să necesite intervenţia de urgenţă a salvatorilor. Potrivit raportării distribuitorilor de energie, nu s-au mai înregistrat întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

În prezent, mai sunt evacuate preventiv, la rude, 77 de persoane din oraşul Băbeni din judeţul Vâlcea.

Trei persoane - doi copii de patru şi şapte ani şi bunica acestora - şi-au pierdut viaţa, iar bunicul copiilor este dat dispărut după ce căruţa în care se aflau a fost luată de o viitură în timp ce traversau un pârâu din localitatea Măgurele din judeţul Tulcea. 

Ploile au făcut prăpăd în Prahova

Angajații ISU Prahova s-au luptat în ultimele 24 de ore să îndepărteze urmările inundațiilor, intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei din curți sau case în opt localități din județ: Lipănești, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi. Ploile torențiale au făcut ca zeci de locuințe sau gospodării să fie inundate. Nimic nu a stat în calea puhoaielor iar oamenii s-au trezit cu bunuri și culturi distruse.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Bărcănești. Aici, în zona sensului giratoriu drumul este inundat, iar pompierii au acționat toată ziua pentru evacuarea apei printr-un dispozitiv care traversează DN1 și se va revărsa într-un canal de irigații. Peste 30 de locuințe sunt inundate.“La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele”, au precizat reprezentanții ISU Prahova.

Temperaturile cresc în România, însă nu scăpăm de ploi

În interiorul arcului carpatic şi zona montanã, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele din intervalul precedent, în cursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, ploi sub formã de aversã, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

În restul teritoriului, vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind cãlduroasã, iar manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales spre searã şi în primele ore ale nopţii. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, iar cele minime în general între 13 şi 23 de grade

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net