Mesaj sfâșietor al fiicei pilotului mort în accidentul de elicopter

Ultima actualizare:

    Aceasta este fotografia în care Miruna apare alături de tatăl său și pe care a vrut s-o arate prietenilor de pe Facebook
Aceasta este fotografia în care Miruna apare alături de tatăl său și pe care a vrut s-o arate prietenilor de pe Facebook

Fiica pilotului mort în accidentul de elicopter de luni a pus pe Facebook un mesaj dureros pentru tatăl său, Petre Cătuneanu.

Studentă la SNSPA, în București, Miruna Cătuneanu este sfâșiată de durere, după ce și-a pierdut tatăl în accidentul de elicopter care a avut loc în Constanța.

„Ți-ai dat viața pentru ce iubeai mai mult: să zbori și să salvezi vieți. Tu esti eroul meu! Dumnezeu să te ierte!”, a scris Miruna pe Facebook. La acest mesaj, tânăra a atașat o fotografie veche, în care apare alături de tatăl său.

Petre și Miruna Cătuneanu, la parada militară din București, în 1 decembrie 2012
Petre și Miruna Cătuneanu, la parada militară din București, în 1 decembrie 2012

La bordul elicopterului SMURD prăbușit luni după-amiază în lacul Siutghiol se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, și copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani.

Toate cele patru persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii elicopterului, iar operațiunile de căutare și salvare au durat peste 12 ore.

Medicul Laura Vizireanu a fost prima persoană recuperată de pompieri din apă. Aceasta a fost resuscitată inițial de medicii de pe ambulanță timp de aproximativ 45 de minute, ea răspunzând manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Constanța şi internată în stare critică la secția de terapie intensivă, unde a murit câteva ore mai târziu.

A doua persoană găsită a fost copilotul elicopterului, care a fost adus cu şalupa la mal în jurul orei 21.30, la aproximativ cinci ore de la prăbuşirea elicopterului. Medicii i-au făcut masaj cardiac și apoi l-au transportat la spital, unde au continuat manevrele de resuscitare timp de peste o oră, cadrele medicale făcând tot posibilul să-l resusciteze, încălzind corpul și încercând repornirea inimii, însă fără rezultat.

A treia persoană, pilotul elicopterului, a fost adusă la mal la miezul nopții, şi în cazul acesteia fiind făcute manevre de resuscitare timp de câteva zeci de minute, tot fără rezultat.

La aproximativ 12 ore de la prăbuşirea elicopterului SMURD, scafandrii au reușit să găsească și trupul celei de-a patra persoane care se afa în aparatul de zbor - asistenta medicală Gabriela Harton.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net