Merkel, ce te bucuri că nu te-am primit ca grecii!

Ultima actualizare:

    Bucureşti, 17 octombrie- Angela Merkel a sosit ieri în România şi s-a îndreptat direct spre Palatul Parlamentului. Pe drum nu au fost incidente, iar cancelarul şi-a manifestat mulţumirea  prin zâmbete (fotografii: Reuters / AFP)
Bucureşti, 17 octombrie- Angela Merkel a sosit ieri în România şi s-a îndreptat direct spre Palatul Parlamentului. Pe drum nu au fost incidente, iar cancelarul şi-a manifestat mulţumirea prin zâmbete (fotografii: Reuters / AFP)

16 şefi de stat şi de guvern s-au adunat miercuri la Bucureşti pentru a alege noua conducere a Partidului Popular European. Gazde le-au fost liderii PDL şi UDMR. La câţiva kilometri depărtare, pe Arena Naţională, 60.000 de oameni din toate colţurile ţării au asistat la prezentarea candidaţilor USL.

Marţi seară. Zeci de avioane din toată Europa au început să aterizeze încă de marţi seara la Bucureşti. Îi aduceau la congres pe membrii Partidului Popular European.

Câteva ore mai târziu, aceştia s-au adunat în centrul Capitalei, la o cină cu preparate tradiţionale româneşti. Miercuri, a început „greul". Întâlniri bilaterale, fotografii de grup, şedinţe, zâmbete, tensiuni.

simeon stalpnicul png

Totul, la Palatul Parlamentului. Cei mai importanţi invitaţi: preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cancelarul german Angela Merkel. Aceasta a declarat că este impresionată de amabilitatea gazdelor şi de căldura cu care a fost primită în România.

Nici nu e de mirare dacă ne gândim că, în urmă cu doar opt zile, a vizitat Grecia, unde lucrurile au stat cu totul altfel. În ciuda măsurilor fără precedent de securitate, Merkel a fost aşteptată de zeci de mii de greci care au făcut scandal, s-au bătut cu forţele de ordine şi au jignit oaspetele german cu aluzii la nazişti.

Adversarii politici, pe stadion- Simpatizanţii USL din toată ţara s-au adunat pe Arena Naţională  la prezentarea candidaţilor alianţei pentru alegerile din decembrie

simeon stalpnicul png

Miercuri dimineaţă. 1.200 de autobuze din toată ţara iau cu asalt Bucureştiul. Peste 60.000 de oameni sunt aduşi pe Arena Naţională. Nu la vreun meci de fotbal, ci la unul politic. Seara a avut loc lansarea candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare din decembrie. S-a cântat imnul, au fost prezentaţi cei 456 de viitori aleşi, s-a dat muzică, a fost o atmosferă caldă şi destinsă.

Miercuri seara. Susţinătorii USL-ului şi o parte din participanţii la congresul Partidului Popular European au plecat spre casele lor. Primii, în cele 1.200 de autobuze, ceilalţi în zeci de avioane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net