Mercedesul lui Ceaușescu a fost vândut pe o sumă colosală

mercedes.jpg

ceausescu mercedes licitatie
A fost vândut un automobil Mercedes care a aparținut lui Nicolae Ceaușescu
Foto News.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Sâmbătă (19 martie), la Stuttgart, a fost organizată o licitație unde a fost vândut un autoturism Mercedes care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Atunci când a fost prezentată mașina, s-a menționat și sistemul de securitate pe care l-a instalat Securitatea în anii 1970. Uriașa sumă de bani obținută din vânzarea mașinii va fi donată unei fundații din România.

A fost vândut cu aproape 50.000 de euro

În cadrul licitației organizate la Stuttgart în casa de licitații Bonhams, a fost vândut unul dintre autoturismele care a aprținut lui Nicolae Ceaușescu, relatează News.ro. este vorba de un model Mercedes-Benz 350 SL, din 1973 și a fost vândut cu suma de 49.450 de euro.

La licitație s-a vorbit de regimul Ceaușescu

În discursul prezentării mașinii s-a vorbit de regimul dictatorial din România anilor 1970-1980, punându-se accent pe subjugarea populației și impunerea acesteia a unor condiții grele de trai din cauza datoriilor externe. ”A făcut asta exportând imens din producţia agricolă şi idustrială a ţării, prin impunerea de privaţiuni în ţară, ceea ce a făcut ca viaţa în România să fie o luptă pentru supravieţuire. Mâncarea a fost raţionalizată, în vreme ce întreruperile de gaz şi electricitate au devenit locuri comune”, s-a menționat în prezentare.

A fost păstrat sistemul instalat de Securitate

În 1999, guvernul român a scos la licitaţie averea dictatorului Nicolae Ceauşescu, iar printre obiectele vândute a fost şi acest Mercedes-Benz, care, la acea vreme, parcursese doar 4.038 kilometri. Ulterior, automobilul a fost recondiționat, folosindu-se piese furnizate de Mercedes-Benz România. În semn de autenticitate, pe vehicul a fost păstrat și sistemul de siguranță instalat în anii 1970 de Securitate.

Banii strânși din licitație vor fi donați Fundației “Bunul Samaritean” din România din Nicorești, județul Galați. aceasta funcționează din 2003 și contribuie la ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit pe marţi (26 ianuarie) 98 de ani. Obsedat de propria imagine, el a avut grijă ca anumite detalii legate de viaţa sa privată să nu se afle. Aşa se face că multe lucruri despre fostul lider comunist au ieşit la iveală de abia după moartea acestuia. Iată lucruri mai puţin ştiute despre Nicolae Ceauşescu.

  • elena ceausescu partide sex inregistrate

    În timpul regimului comunist, România era o țară săracă și sumbră. Oamenii mâncau „cu porția”, însă Nicolae și Elena Ceaușescu trăiau regește, deși se afișau drept modești. Se plimbau cu Dacia, dar aveau o colecție de mașini luxoase și o serie de vicii extravagante. De abia după Revoluție, românii au aflat cum arăta casa lui Ceaușescu din Primăverii și cum trăiau, de fapt, cei doi soți, dar și protejații acestora.

  • nicolae si elena ceausescu

    Cu o săptămână înainte de alungarea Regelui Mihai din România, tinerii tovarăşi Nicolae şi Elena Ceauşescu spuneau „da” în faţa ofiţerului Stării Civile din Bucureşti. Era 23 decembrie 1947, iar proaspăta soţie era gravidă în şapte luni.

  • nicu ceausescu elena ceausescu

    Un bărbat potent, dar timid, a cărui viață amoroasă a fost strict controlată de mama sa, Elena Ceaușescu. Nicu Ceaușescu a asistat neputincios la ”epurările” dictate de prima doamnă. A fost nevoit să renunțe la femeia pe care a iubit-o timp de zece ani, a acceptat soția recomandată pe linie de partid și a murit departe de cea alături de care spera să îmbătrânească.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5