Medicii au câștigat. Se amână semnarea contractului-cadru

Ultima actualizare:

    Medicii de familie au protestat săptămâna trecută în stradă
Medicii de familie au protestat săptămâna trecută în stradă

Noul contract cadru privind acordarea asistenţei medicale a fost amânat, exact așa cum au cerut medicii de familie. Documentul urma să intre în vigoare la 1 aprilie.

Termenul pentru intrarea în vigoare a noului contract cadru pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 -2017 va fi prorogat până la 1 iulie, după cum au cerut şi medicii de familie.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat un nou proiect de hotărâre de Guvern în acest sens.

Amânarea intrării în vigoare a noului contract cadru a figurat pe lista solicitărilor organizaţiilor medicilor de familie.

Medicii de familie au anunţat că sunt decişi să refuze semnarea contractului cadru de acordare a serviciilor medicale începând cu 1 aprilie, dacă nu vor fi majorate bugetele alocate asistenţei primare.

Pentru un consult primesc între 10 și 15 lei

Ei au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 - 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

Doina Mihăilă, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie a spus că medicii de familie sunt consideraţi privaţi şi primesc pentru o consultaţie 10 lei, în timp ce un medic primar primeşte 12,6 lei pentru o consultaţie.

”De trei ani stăm pe aceeaşi sumă, în condiţiile în care utilităţile au crescut, iar salariul mediu pe economie a crescut de trei ori. Lunar sunt între 10 şi 15 servicii  nevalidate la medicii de familie. Gândiţi-vă la câţi medici de familie sunt şi care sunt economiile în sistem. Acestea nu sunt economii, ci furt pe faţă", a mai spus Mihăilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net