Medic: Testele rapide pentru coronavirus se pot utiliza oriunde și sunt ușor de interpretat, ca un test de sarcină

coronavirus-teste.jpg

coronavirus, specialistul face teste
Testele pentru coronavirus pot preveni înmulțirea infectărilor
Foto: Al Jazeera

Răspândirea îmbolnăvirilor de coronavirus poate fi prevenită prin testarea populației și izolarea celor care sunt bolnavi sau doar purtători. Guvernul a achiziționat deja zeci de mii de teste care vor fi distribuite în spitale, în cursul acestei săptămâni. Medicii spun că testele rapide sunt o soluție viabilă pentru că se pot utiliza oriunde și sunt ușor de interpretat.

Numărul românilor infectați cu noul coronavirus a crescut foarte mult în ultima perioadă. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în București și în județele Hunedoara,Timiș, Constanța și Iași. 90% dintre acestea sunt ”de import”, spune ministrul Sănătății, Victor Costache. Potrivit ultimelor date referitoare la situația, furnizate de Grupul de comunicare strategică, până acum, la nivel național, au fost prelucrate 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Medic: Testele rapide pentru coronavirus se pot utiliza oriunde și sunt ușor de interpretat, ca un test de sarcină

Medicii fac un apel la autorități să achiziționeze teste rapide pentru a se putea trece la testarea pe scară largă a populației.

”Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță. Au fost deja utilizate cu succes și eficient în China pentru combaterea infecției cu coronarivius și sunt accesibile la nivel mondial. Cu testele rapide (antigen-anticorp) putem depista rapid infecția la scară extinsă”, a transmis doctorul Tudor Ciuhodaru, medic în medicina de urgență și membru al Comisiei de Sănătate din Parlamentul European.

test-rapid-de-coronavirus.jpg

test rapid de coronavirus
Așa arată testul rapid pentru coronavirus
foto: Facebook

Ce avantaje au testele rapide

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre avantajele acestor teste rapide:

1. Se pot utiliza oriunde (spitale, vămi, aeroporturi, gări).
2. Depistează rapid purtătorii de virus (sănătoși sau nu).
3. Durează doar 15 minute.
4. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie).
5. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv, ca la testele de sarcină).
6. Nu necesită echipament sau personal special.

Doctorul reamintește că testarea populației pe scară largă este una dintre solicitărilor directorului Organizației Mondiale a Sănătății, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. ”Nu mai improvizați! De la acest nivel OMS vă spune clar că cea mai bună strategie este depistarea cât mai multor persoane infectate”, a transmis Ciuhodaru.

tudor_ciuhodaru.jpg

tudor ciuhodaru
Dr.Tudor Ciuhodaru

Doctorul a mai precizat că trebuie să se țină cont de protecția personalului medical. ”E nevoie de materiale de protectie, alcool sanitar, teste și ventilatoare. Puneți Ambasadele și Reprezentanțele la treaba! Soluțiile sunt acum în afara țării! La nivel european am susținut și adoptat acea rezerva europeană (rescUE) constând în aparatură medicală, materiale sanitare și medicamente (finanțate de Comisia Europeană de 1, 4 miliarde euro”, a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Peste 40.000 de teste rapide ajung săptămâna aceasta în spitale

Grupul de Comunicarea Strategică a anunțat, luni, că săptămâna aceasta vor fi peste 50.000 de teste disponibile, care pot diagnostica îmbolnăvirea cu COVID-19. În acest moment sunt 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară, la nivelul celor 7 centre de boli infecțioase din țară, la care se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate recent de Compania Unifarm, care vor ajunge în această săptămână în unitățile sanitare.

 

Citește și: 

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 246 de persoane infectate. 19 au fost declarate vindecate

România închide toate restaurantele și barurile și suspendă zborurile spre și dinspre Spania

Cum să vorbești cu copilul despre boala cauzată de noul coronavirus. 8 sfaturi care te pot ajuta

5 mistere despre virusul care a schimbat lumea. Când vom avea vaccin, când scăpăm, câți ne vom îmbolnăvi

 

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus, medici

    Epidemia provocată de noul coronavirus, izbucnită în China la finalul anului trecut, este un subiect de interes pe întreg globul. Despre cauze, efecte și metode de prevenire se discută în toate mediile. Mai ales cei care au copii sunt interesați de cât mai multe informații despre acest subiect fierbine. Și pentru că o dată cu extinderea virusului a apărut și un tăvălug de informații, de multe ori nereale, Iată câteva lucruri pe care părinții trebuie să le știe despre Covid-19

  • Ministrul Finanțelor Forin Cîțu vrea să prelungească termenul de plată a taxelor și impozitelor cu bonificație

    Taxele și impozitele nu trebuie să mai fie o grijă pentru români! Așa s-au gândit autoritățile, care au venit cu ideea ca termenul pentru a primi bonificația de 10% să se extindă. Iată ce a stabilit ministrul Finanțelor Florin Cîțu!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1