România închide toate restaurantele și barurile și suspendă zborurile spre și dinspre Spania

Ultima actualizare:

    Măsuri excepționale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României
Măsuri excepționale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că toate restaurantele și barurile din România vor fi închise începând de miercuri, 18 martie. De asemenea, vor fi suspendate toate zborurile comerciale spre și dinspre Spania, pentru 14 zile.

Marcel Vela a anunțat deciziile luate la nivelul Ministerului de Interne în cadrul unei conferințe de presă, marți seara. Ministrul s-a referit și la cel mai recent incident în care a fost implicat un bărbat confirmat cu noul coronavirus în Spania, care s-a întors în țară cu o aeronavă aparținând unei companii aeriene private.

De asemenea, ministrul a insistat asupra faptului că România nu se află în situația de a închide anumite orașe sau de a raționaliza alimentele.

Iată cele mai importane măsuri adoptate:

  • Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locației.
  • E permisă organizarea de activități care nu presupun rămânerea clienților în locații, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.
  • Se interzice organizarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.
  • Toți conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligația ca la trecerea graniței să aibă mijloace de protecție: dezinfectant, mănuși.
  • Cei care sosesc din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină dacă la graniță nu manifestă simptome.
  • Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afară nu fac obiectul restricțiilor la export.
  • Se suspendă toate zborurile spre Spania și din Spania către România, pentru 14 zile, începând de miercuri, 18 martie, ora 18.00 ora României.
  • Am prelungit măsura suspendării zborurilor spre și din Italia pentru încă 14 zile, începând din din 23 martie.

Raed Arafat: ”Vor fi recrutați studenți pentru a sprijini activitatea din camerele de gardă”

  • De mâine, 18 martie, rezidenții la urgență, anestezie vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în turele a căror specialitate o urmează.
  • Rezidenții la medicină internă și de familie se prezintă la DSP pentru repartizarea la servicii ambulanță, primiri urgențe, camere de gardă, în funcție de necesități.
  • Rezidenții în alte centre decât cele de îndrumare se prezintă la responsabilii de rezidențiat din centrul în care se află.
  • Vor fi recrutați studenți, începând cu anul 4, pe bază de rezidențiat, pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă.

Marcel Vela: ”Cine va face declarații false va avea dosar penal”

  • Împreună cu Educația, MAE, rezolvăm în următoarele ore ca cei 36 de elevi din Spania și 31 din Portugalia vor ajunge în țară, împreună cu profesorii lor.
  • Fac un apel către frații din diaspora, nu e bine pentru compatrioții din țară să reveniți acum acasă. Veți intra direct în carantină sau izolare la domiciliu.
  • Cine face declarații false va avea dosar penal.
  • Trebuie să avem cu toții grijă de copiii, părinții și bunicii noștri acum mai mult ca niciodată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net