Medic, filmat în operație fără mănuși și halat de protecție, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Ce măsuri s-au luat

medic2.jpg

Medic, filmat în operație fără echipamentul de protecție
Foto: Antena 3

Un medic de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a fost surprins în timp ce participă la mai multe intervenții chirurgicale fără echipament de protecție, iar imaginile i-au determinat pe oficialii de la Direcția de Sănătate Publică București să trimită Inspecția Sanitară în control la unitatea spitalicească.

Şefa Secţiei ORL a Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Adina Chiru, a fost surprinsă în timp ce participă la mai multe intervenții chirurgicale fără echipament de protecție. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică au dispus efectuarea unui control, transmite Antena3. Aceasta apare într-o filmare când operează fără să respecte nicio normă de protecţie. Are un ceas la mână și îi lipsesc mănușile de protecție și halatul. De asemenea, nici copilul aflat pe masa de operație nu este acoperit cu un câmp operator, așa cum cere procedura, mai notează sursa anterior menționată.

medic2.jpg

Foto: Antena 3

Medic, filmat în operație fără echipament de protecție

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că o echipă a Inspecției Sanitare a mers în control la Spitalul Grigore Alexandrescu și se așteaptă un raport. „Ce mai este de comentat? După ce că o parte profesională în care nu se respectă nicio procedură și niciun protocol, e completată și de o parte umană care nu a învățat din greșelile altora, nu rămâne decât să nu dăm nicio circumstanță atenuantă. Deja Direcția de Sănătate Publică București a trimis Inspecția Sanitară la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a spus acesta.

Managerul unității sanitare a precizat, în urma scandalului iscat, în faţa presei, că există proceduri chirurgicale la care medicul nu este obligat să poarte echipament de protecție. Secretarul de stat Nelu Tătaru, chirurg de profesie, a mai afirmat că prin nerespectarea protocolului, pacientul este expus infecțiilor intraspitalicești. 

„Este inadmisibil ce a făcut medicul respectiv. Cred că noi, pacienții, ar trebui să reținem și să optăm ca niciodată acești medici să ne mai opereze, măcar pentru o perioadă de timp. Au mai fost situații similare, nu este singura situație. Am făcut reclamații la Colegiul Medicilor și nu a ieșit nimic. Practic, nici măcar cea mai mică sancțiune”, a spus și Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1