Medic, bătut cu bestialitate la proteste: «Parcă erau demenţi. Mi-au scos şi dinţii!»

medic_batut.jpg

medic batut proteste
Medicul Liciniu Miculeanua fost agresat la proteste
foto: captură video

Peste 200 de plângeri împotriva jandarmilor s-au strâns la Parchetul Militar, după noaptea de 10 august din Piaţa Victoriei, când jandarmii au bătut tot ce le-a ieşit în cale. Una dintre ele aparţine unui medic pensionar. Dezvăluirile bărbatului par rupte dintr-un film de groază. Mărturie celor susţinute de el stau rănile provocate cu bestialitate de jandarmi, care l-au învineţit pe tot corpul

La şase zile de la protestul din Piaţa Victoriei, poveşti cutremurătoare ies la iveală din seara cu pricina. Peste 200 de oameni au mâncat bătaie nevinovaţi pentru că au îndrăznit să-şi strige nemulţumirile împotriva Guvernului şi constatăm cu stupoare că numărul lor creşte alermant de la o zi la alta. Printre ei se numără şi  Liciniu Miculeanu, un medic pensionat care acum lucrează la o firmă din Bucureşti. El  s-a prezentat joi (16 august), la Parchetul Militar, plin de hematoame, să depună plângere împotriva şefilor Jandarmeriei Sebastian Cucoş şi noul interimar Ionuţ Cătălin Şindile, după intervenţia în forţă din Piaţa Victoriei. Mărturia bărbatului îşi dă fiori pe şira spinării. 

medic.jpg

medic batut proteste piata victoriei
Bărbatul a povestit cum a fost târât pe jos
foto: captură video

"Absolut brutală intervenţia. Parcă erau demenţi... Dar nu le-o iau în nume de rău, din cauză că eu am depus cerere contra şefilor Jandarmeriei, Cucoş şi Şindile. Acei oameni erau responsabili. Jandarmii... i-am cunoscut la Procuratură, unul avea 19 ani, celălalt 20 ani, iar unul 2 zile vechime. Au trimis oameni absolut neinstruiţi, puteau să omoare lumea (...) Am carne vie aici la braţ. Eram cu mâinile sucite la spate în timp ce eram târâit de nişte jandarmi, alţii mă loveau în cap şi cu picioarele. Eram orbit complet, nu mi s-au dat gaze, mie mi s-a făcut baie cu gaze. Uitaţi-vă la faţa mea. Mi s-a dus un rând de piele. Uitaţi-vă, am fost lovit la nas de la ochelari. Mi-au scos şi dinţii, am carne vie pe corp. 

medic_3.jpg

medic proteste agresiune
Medicul pensionar a depus plângere împotriva jandarmilor la Parchetul Militar
foto: captură video

Am noroc că nu am fracturi. Sunt fericit că am starea de spirit pozitivă şi după ce îmi ling rănile voi ieşi din nou la proteste paşnice. Eu nu-mi cer dreptatea în genunchi. Am fost la medico-legal, dar am fost la Floreasca. Aveam mâna imobilizată. Mi-am scos-o din cauză că nu pot să-mi fac igiena altfel şi nu pot să fac nimic, nu pot să mănânc... Merg acum la spital să mă panseze din nou. Mai am şi în alte locuri pe corp carne vie precum aici pe braţ, am şi pe cap", a afirmat Liciniu Miculeanu.

Protestatarul a anunţat că va cere daune morale..

loading...
Loading...

Citește și

  • femeie jandarm batuta

    Imagini teribile au fost surprinse la protestul de vineri, 10 august, din Piața Victoriei. Aproape 500 de oameni au avut nevoie de asistență medicală, iar 70 au ajuns la spital. De asemenea, 35 de jandarmi au fost consultați și îngrijiți medical. Printre ei se află și o femeie jandarm, prinsă în mulțime alături de unul dintre colegi, bătută de câțiva agitatori.

  • Acuzat că a coordonat extrem de violent acţiunea de evacuare a pieţii de protestatari, colonelul Cătălin Paraschiv s-a decis să vorbească şi să explice ce s-a întâmplat cu adevărat vineri noapte în faţa Guvernului. Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române susține într-un interviu acordat Kamikaze că ordinul de a elibera piaţa a venit în urma unei confunzii, a informațiilor eronate venite de la dispecerat. Colegii "măcelarului" au cerut intervenția Brigăzii Speciale susținând că doua detașamente de jandarmi, au fost atacate de protestatari, iar jandarmii sunt ”călcați în picioare și omorâți”.