Mama și fiica fac bani cu păpuşi din şoşete

Ultima actualizare:
Ineditele păpuși pot fi personalizate
Ineditele păpuși pot fi personalizate

Mihaela Sinescu, mama unei fetiţe de 7 ani, transformă banalele şosete colorate într-o afacere care-i aduce un venit de 1.000 de euro pe lună. Împreună cu fiica ei, Daria, creează păpuşi inedite pe care le vinde, apoi, pe internet. A pornit de la o păpuşă, în joacă, şi a ajuns la peste 500 în doar patru luni.

Mamă creativă, Mihaela Sinescu i-a fabricat într-o zi fiicei sale o păpuşă originală, total diferită de cele perfecte din comerţ, dar colorată, amuzantă şi cu personalitate: o păpuşă din două şosete. Daria, fiica ei, a fost atât de încântată, încât Mihaelei i-a încolţit în minte gândul că această joacă mamă-fiică se poate transforma într-o afacere cu investiţie minimă şi cu câştig important atât pentru antreprenoare, cât şi pentru clienţii săi. După ce a primit mai multe comenzi de la mămicile colegilor Dariei, Mihaela şi-a dat seama că se poate extinde, aşa că a urcat câteva poze cu micile ei creaţii pe reţelele sociale, iar comenzile nu au întârziat să apară. Mama nu se ocupă singură de mica afacere, ci are un sprijin de nădejde în Daria, care are 7 ani. 

Ineditele păpuși pot fi personalizate
Ineditele păpuși pot fi personalizate

 „Ca să facem o păpuşă Friendly Dolls, avem nevoie de două şoseţele: una simplă şi mai deschisă la culoare, pentru fabricarea feţei, şi una colorată, să îi facem corpul şi căciuliţa. În funcţie de dimensiuni, petrec între o oră şi cinci ore pentru a crea o păpuşă“, a povestit Mihaela Sinescu pentru “Weekend Adevărul”. 

Modelele sunt variate
Modelele sunt variate

I-a implicat în activitatea de producere a păpuşilor prietenoase şi pe câţiva copii din Iaşi, în cadrul unor ateliere în care cei mici renunţă timp de trei-patru ore la telefoanele inteligente şi la tablete şi-şi folosesc îndemânarea pentru a ajuta la fabricarea păpuşilor din şosete. Mihaela apelează şi la un mic truc: le dă copiilor plăcuta sarcină de a le face păpuşilor injecţii cu un odorizant Bubble Gum, deci cu miros de gumă de mestecat. „Părinţii sunt încântaţi de asta, mai ales că unii copilaşi sunt la vârsta aceea la care trebuie să facă vaccinurile obligatorii“, precizează antreprenoarea. 


    Modelele sunt variate
Modelele sunt variate

În funcţie de cât de elaborată este păpuşa, preţul variază. Porneşte de la 25 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei pentru o figurină colorată. Succesul afacerii constă într-un alt mic truc de-ale Mihaelei: păpuşile sunt făcute să semene cu destinatarii lor. Astfel, în aceste patru luni de afacere, păpuşile Friendly Dolls au prins conturul membrilor mai multor familii, al unor miri sau chiar au ţinut locul unor cadouri speciale. „Am făcut păpuşi pentru un cuplu de miri, pentru o clasă de copii, dar şi pentru diferite familii. Mi s-a cerut de multe ori să fac păpuşi care să semene cu toţi membrii unei familii sau să creez persoane în miniatură“, a dezvăluit tânăra antreprenoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net