Mama Luizei Melencu: ”Vreau adevărul. Chiar dacă e o cenuşă, chiar dacă e un os”

Ultima actualizare:
Luiza a fost răpită din Caracal în 14 aprilie 2019
Luiza a fost răpită din Caracal în 14 aprilie 2019

Rudele Luizei Melencu au fost audiate marți, după ce anchetatorii, ghidați de Gheorghe Dincă, au descoperit niște rămășițe umane într-o pădure din Caracal. Georgeta Melencu, mama Luizei, nu-și mai dorește în acest moment decât să afle adevărul, oricât de dureros ar fi acesta.

În aceste zile, autoritățile verifică dacă rămășițele umane găsite într-o pădure din Caracal, la indicațiile lui Gheorghe Dincă, aparțin Luizei Melencu, o fată de 18 ani dispărută în urmă cu patru luni, de cazul căreia autoritățile au refuzat să se ocupe, sub pretextul că fata e minoră și ”sigur a fugit cu vreun Făt-Frumos”.

Luiza Melencu (18 ani), fata din Dioşti, judeţul Dolj, despre care se crede că este prima victimă a suspectului de crimă din Caracal, era şefa clasei, avea planuri de viitor şi o relaţie deosebită cu familia. Mama fetei nu-și mai dorește, în acest moment, decât să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu fiica ei.

Luiza Melencu și-a sunat bunicul înainte de dispariție

Luiza Melencu a dispărut într-o duminică, în 14 aprilie, din Caracal, unde a ajuns de la 10 kilometri distanţă, din Dioşti, judeţul Dolj, pentru a retrage bani de la un bancomat. Mama fetei lucra, la acea vreme, în Anglia, în baza unui contract temporar, şi îi trimisese bani pentru o pereche de pantofi sport pe care şi-o dorea mult. Fiind duminică, microbuzele care fac transport în comun nu aveau curse, aşa că la întoarcere a plecat cu o maşină de ocazie, cel mai probabil maşina lui Gheorghe Dincă, lucru pe care încearcă acum să îl dovedească anchetatorii. Şi-a sunat bunicul în timp ce se afla încă în Caracal, i-a spus că nu a reuşit să retragă banii şi că se întoarce. N-a ajuns în timpul estimat de bunicul său, aşa că bărbatul s-a îngrijorat. A sunat-o, dar n-a putut să o contacteze. Deşi era o zi de duminică, a anunţat Poliţia despre dispariţia nepoatei sale. A revenit şi a doua zi şi multe alte zile după, mai întâi la Dioşti, ulterior la Secţia de poliţie Coşoveni. A fost umilit, i s-a spus să aştepte, pentru că, cel mai probabil, fata e plecată „cu vreun Făt-Frumos“ şi se va întoarce.

Mama Luizei a cerut ajutor de la președintele Iohannis și de la ministrul Carmen Dan

Familia a încercat să treacă peste umilințele îndurate din partea autorităților locale și a continuat să bată la toate uşile, a trimis, ajutată de tatăl unei fete dispărute tot din Caracal, cu 20 de ani în urmă, petiţii, scrisori deschise către toată lumea, scrisori adresate inclusiv şefului statului și ministrului de Interne de la acea oră, Carmen Dan. Dispariţia fetei a fost luată, însă, cu adevărat în seamă atunci când o fată cu trei ani mai mică, dispărută şi ea tot din Caracal, tot cu o maşină de ocazie, a sunat la 112, a anunţat că a fost sechestrată de un bărbat din Caracal, că a fost răpită cu o maşină gri. Astfel, „cazul Alexandra“ a devenit „cazul Luiza şi Alexandra“.


    Luiza a fost răpită din Caracal în 14 aprilie 2019Foto: arhivă personală
Luiza a fost răpită din Caracal în 14 aprilie 2019Foto: arhivă personală

Georgeta Melencu, mama Luizei, a declarat pentru Adevărul că de aproape patru luni familia i-a fost umilită de autorităţi şi că de-abia acum, de când a explocat „cazul Alexandra“, autorităţile şi-au amintit de fata dispărută în aprilie. „Ce pot să vă spun, decât că eu, una, m-am simţit umilită, din toate punctele de vedere. Uitaţi-vă în ce situaţie am ajuns! Luptăm de trei luni de zile pentru Luiza, iar dacă nu era cazul Alexandrei, cazul Luizei era muşamalizat. Unde n-am făcut petiţii... la preşedinte, la doamna ministru, multe petiţii, chiar am făcut tot ce mi-a stat în putinţă. Am deschis toate uşile, dar eu le deschideam, ele se-nchideau. Chiar vreau adevărul. Sunt conştientă că sunt două variante, or viu, or mort, dar vreau să ştiu. Chiar dacă e o cenuşă, chiar dacă e un os, chiar că e… Dar nu vedeţi că acest monstru îşi bate joc?!“, a mai spus Georgeta Melencu. Între timp, Inspecţia Judiciară a luat hotărârea, marţi, august 2019, să verifice structura DIICOT care s-a ocupat de caz, pentru a vedea modul în care a fost instrumentat dosarul şi cum de nu s-au făcut, în trei luni şi jumătate, paşi importanţi în anchetă.

Citește și:

Cine e polițistul misterios care l-a convins pe Gheorghe Dincă să-și mărturisească crimele

Rămășițe umane, într-o pădure din Caracal. Gheorghe Dincă susține că ar fi ale Luizei Melencu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net