Mai bine joacă pe stradă decât pentru 500 de lei la teatru

Ultima actualizare:

    Păpuşarul Iulian Lungu ne povesteşte cât  de greu îşi câştigă pâinea un artist ca el
Păpuşarul Iulian Lungu ne povesteşte cât de greu îşi câştigă pâinea un artist ca el

Din anii studenţiei a ştiut ce vrea să facă. Prin anul trei de facultate i-a dat viaţă lui Niccolo şi de atunci păpuşa îl însoţeşte peste tot prin lume. Căci păpuşarul Iulian Lungu a călătorit în multe ţări până să îşi vadă visul realizat.

L-am întâlnit pe Iulian într-o zi înnorată, pe Lipscani, în inima Capitalei. Păpuşa lui mi-a înseninat atunci ziua şi am intrat în vorbă cu tânărul.Rar mai vezi în ziua de azi un păpuşar pe stradă! Dar viaţa lui Iulian Lungu (28 de ani) nu e deloc uşoară şi se zbate pentru fiecare bănuţ, chiar dacă a terminat Universitatea Naţională de Arte “George Enescu” din Iaşi, în urmă cu câţiva ani. Asta pentru că, după terminarea facultăţii, tânărul artist a ajuns să lucreze la Teatrul Masca din Capitală pe un salariu de 500 de lei pe lună.

„Cum să trăieşti cu leafa asta? Ar fi trebuit să dorm pe străzi”, spune Iulian. La câteva luni a decis să plece în străinătate, unde a văzut cu ochii, în speranţa că o să fie mai bine plătit pentru munca sa.“Am călătorit prin toată lumea. Am stat în Amsterdam, Berlin, Barcelona şi Paris. Am plecat în străinătate pentru că nu îmi găseam deloc un serviciu stabil, de păpuşar, încât să pot supravieţui din banii pe care îi câştigam. Aşa că am luat drumul străinătăţii crezând că acolo o să îmi fie bine. Am avut o perioadă când am intrat şi în depresie, din cauză că vedeam că lucrurile merg foarte prost, dar am reuşit să depăşesc momentele acelea”, ne-a spus Iulian Lungu care în final s-a întors tot în ţara lui.


    Niccolo prinde viaţă în  mâinile păpuşarului Iulian  Lungu spre deliciul publicului
Niccolo prinde viaţă în mâinile păpuşarului Iulian Lungu spre deliciul publicului

“De şase luni m-am mutat în Cluj-Napoca, acolo mi-am găsit de lucru, dar mai vin şi pe la Bucureşti când pot şi mă găsiţi pe Lipscani, în Centrul Vechi”, spune tânărul într-o pauză artistică. Îl mai lasă pe Niccolo să “respire”. “Nu vreau să-l obosesc prea mult. E prietenul meu!”, glumeşte Iulian.Click! spuneIulian ne spune povestea păpuşii sale. “Este făcută de mine încă din studenţie, în anul trei de facultate, înainte să termin. Îl cheamă Niccolo de la Niccolo Paganini şi are cam 5 ani. E din lemn, iar până acum i-am schimbat capul de trei ori, iar de două ori i-am refăcut mâinile”.


    Niccolo prinde viaţă în  mâinile păpuşarului Iulian  Lungu spre deliciul publicului
Niccolo prinde viaţă în mâinile păpuşarului Iulian Lungu spre deliciul publicului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net