«Mai ai atât de puţin de trăit. Pa, nesimţitule!»

Ultima actualizare:
Un medic de familie (Foto: Shutterstock)
Un medic de familie (Foto: Shutterstock)

Un medic de familie din Cluj a şocat opinia publică după ce i-a transmis un mesaj jignitor unui pacient bolnav de cancer. Totul, după ce a aflat că bărbatul vrea să se înscrie la un alt medic de familie, fiind nemulţumit de serviciile sale. Colegiul Medicilor a demarat o anchetă.

Revoltător! Medicul clujean Ionel Mircu a trimis un sms în care şi-a umilit un pacient bolnav de cancer.

„Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei, un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. P.S. Hai pa, nesimţitule!", i-a scris medicul de familie lui Milu Hodrea (57 de ani), un bărbat diagnosticat cu cancer.

Fiica pacientului, Angela Hodrea, spune că povestea a început în urmă cu o lună, când tatăl ei a aflat că are o tumoare la creier. Bărbatul i-ar fi cerut de mai multe ori medicului de familie Ionel Mircu bilete de trimitere la consultaţii, iar la un moment dat acesta l-ar fi refuzat.

Apoi, Milu Hodrea a fost operat şi, după externare, a mers la medic pentru a-i elibera reţeta cu medicamentele recomandate de doctorii care l-au operat.

Mircu a refuzat să elibereze reţeta compensată, dintr-un motiv halucinant: a spus că pacientul are bani şi îşi permite să le cumpere la preţ întreg. Revoltată, fiica bărbatului i-a retras acestuia fişa medicală de la cabinetul doctorului Mircu.

Potrivit ziardecluj.ro, când a aflat, medicul furios a trimis sms-ul de răzbunare. Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a demarat o anchetă, dar preşedintele instituţiei, Aurel Bizo, a spus că nu crede că i se va retrage dreptul de a profesa. Ionel Mircu a refuzat să facă vreo declaraţie privind situaţia în care e implicat.

Mircu a mai fost cercetat, în 2008, de poliţişti, după ce a semnat şi a parafat toate rubricile unui formular medical necesar pentru înscrierea la examenul auto al unui bărbat. El l-a declarat apt pe pacientul Claudiu Hontila chiar şi din punct de vedere ginecologic! Cu toate acestea, doctorul nu a fost tras la răspundere.

"Nu cred că medicul e o persoană normală, din moment ce a trimis mesajul acesta"


    Un medic de familie (Foto: Shutterstock)
Un medic de familie (Foto: Shutterstock)

Angela Hodrea,fiica pacientului

Chirurgul ortoped Ştefan Ozsvath şi anestezistul Florin Radu, de la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, sunt cercetaţi de autorităţi după ce au fost prinşi în flagrant luând şpagă pentru a opera pacienţii.

Ancheta a fost demarată după ce părinţii unui adolescent de 16 ani au depus un denuţ la Parchetul Tribunalului Bucureşti. După ce au fost prinşi, a ieşit la iveală şi felul în care se desfăşurau lucrurile. Medicul chirurug îi anunţa pe părinţii micuţilor pacienţi că trebuie să fie „pregătiţi" pentru operaţie. Ulterior, dacă aceştia nu pricepeau despre ce e vorba, le spunea suma dorită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net