„Mă bucur că Piedone nu poate candida la primărie”

piedone2.jpg

piedone candidatura respinsa colectiv iancu
Cristian Popescu Piedone a fost primar al sectorului 4 din Capitală din 2008 până în 2015, când și-a dat demisia în urma tragediei din Clubul „Colectiv”

Președintele Asociației „Colectiv”, Eugen Iancu, a declarat, imediat după decizia instanţei, care a interzis candidatura lui Cristian Popescu Piedone, că tragedia din „Colectiv” nu îi permitea “din punct de vedere moral să mai candideze”.

„Mă bucur, pentru că era o palmă dată memoriei copiilor noştri. Nu are ce să caute în politică şi administraţie. Cred că primul pas era să îşi ceară scuze pentru ce s-a întâmplat să se retragă şi poate peste câteva mandate să mai încerce, dar, acum, nu”, a declarat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei „Colectiv”, pentru Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, decizia fiind definitivă.

“Faptul că este singurul primar din ultimii 30 de ani sub mandatul căruia s-a petrecut o asemenea tragedie, nu îi permitea din punct de vedere moral să mai candieze”, a mai spus Eugen Iancu.

Tribunalul Bucureşti a anunţat că „admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: admite contestaţia formulată de contestatorul Piperea Gheorghe impotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 - sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate”.

Avocatul Gheorghe Piperea contestase candidatura lui Piedone, invocând mai multe motive, printre care faptul că nu avea posibilitatea să strângă într-un timp atât de scurt peste 5.000 de semnături, adică aproape dublu decât necesarul, în condiţiile în care fostul primar este contestat în Sectorul 4.

Loading...