Luni începe Evaluarea Națională 2017! «Uff! Cât am de repetat!»

07_foto-1-3col-185cm.jpg

Mihaela face ultimele pregătiri înainte de Evaluarea naţională

Luni, 19 iunie, le vine rândul absolvenţilor de gimnaziu să intre în examen, în timp ce liceenii au o pauză la Bac. Toţi învaţă pe rupte, chiar mai mult decât în timpul anului şcolar.

Mai sunt câteva zile până când absolvenţii de gimnaziu au prima probă de la Evaluarea naţională. Şi-au făcut planuri mari, dar realizarea acestora depinde de notele obţinute la cele două probe scrise, la Română şi Matematică.

În acest an, media de admitere la liceu se calculează diferit. Astfel, ponderea mediei de la Evaluarea naţională creşte la 80%, iar notele din gimnaziu vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% în anul trecut.

Reporterii Click! au vrut să afle de la o elevă care tocmai a terminat clasa a VIII-a cum şi-a organizat timpul până la examen. ”Este primul examen important din viaţa mea. De aceea, zilele acestea sunt mai pline pentru mine. În ultimii ani am avut noroc pentru că am avut profesori super la Română şi la Mate. Aşa că am învăţat constant, am citit cărţile recomandate, iar acum mai repet doar ce spune meditatorul că este necesar. Sincer, voi avea emoţii, deşi mă simt pregătită. De pildă, la Geometrie trebuie să fiu atentă la subiectul al treilea care va face diferenţa între o notă mare şi una mai puţin bună. Încă nu m-am decis la ce liceu aş dori să studiez în continuare. Un colegiu economic ar fi printre preferinţele mele”, ne-a spus Mihaela Ene, absolventă a Şcolii generale nr. 190, din Capitală.
Ca Mihaela sunt alţi 150.000 de absolvenţi de gimnaziu care se pregătesc de Evaluarea naţională.

Sfaturi înainte de examen

Psihologul Anca Vinţeanu vă oferă câteva sfaturi.

  • Controlează-ţi respiraţia! Cel mai bun mijloc de a regăsi liniştea emoţională este să ne reconectăm la respiraţia abdominală.
  • Gândeşte pozitiv! Amintiţi-vă succesele avute. Astfel, eliberaţi un hormon numit endorfină care are particularitatea de a favoriza starea de bine. Faceţi asta în sala de examen şi vă va ajuta să vă concentraţi mai bine.
Loading...
 
 

Citește și

  • elevi clasa profesor

    După absolvenții de liceu, care au început examenul de Bacalaureat, a venit rândul să aibă emoții uriașe și elevii care termină gimnaziu. Astăzi (7 iunie) începe înscrierea lor la Evaluarea națională.

  • Liceu, Evaluare Nationala, admitere, top, elevi

    Colegiul Național „Sfântul Sava” se află și anul acesta pe primul loc în topul celor mai bune licee din Capitală și este urmat îndeaproape de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Surpriza vine din partea Colegiului Național „Spiru Haret”, care a reușit să se claseze pe cel de-al treilea loc.

  • Elevii din clasa a VIII-a mai au o lună la dispoziţie până vor susţine primul lor examen, de care va depinde admiterea la liceu. Săptămâna următoare, părinţii şi copiii sunt aşteptaţi la târgurile de oferte prezentate de licee. Click! vă spune totul despre Evaluarea naţională şi despre repartizarea computerizată de admitere în clasa a IX-a.

  • Au avut cea mai lungă vacanţă de primăvară din istorie, 17 zile. De ieri, 3 milioane de elevi s-au întors la şcoală. Nici nu vor reuşi să povestească cum au petrecut, pentru că încep testările şi tezele.

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1