Lucrările lui Salvador Dali ajung în România! 150 de capodopere, expuse la Muzeul Județean Buzău

Ultima actualizare:
Tabloul "Persistența memoriei"
Tabloul "Persistența memoriei"

Un număr de 150 de lucrări originale semnate de Salvador Dali sunt expuse la Muzeul Judeţean Buzău până în 22 februarie 2021. Expoziţia include lucrări de litografie, ceramică, lucrări în bronz, argint şi aur și fac parte dintr-o colecția privată Kesauri.

Expoziţia "Unexpected Dali”, care va rămâne deschisă în perioada 22 septembrie-22 februarie, este împărţită în şapte secţiuni tematice şi prezintă diferite lucrări originale ale lui Salvador Dali, cum ar fi tapiserii, serigrafie pe mătase, litografii, cărţi poştale concepute de maestru sau chiar lucrări originale ca Mozaicul circular pe care l-a creat special pentru Ediţia Springbok din New York. De asemenea, sunt prezentate portofolii şi serii ale lucrărilor originale ale lui Salvador Dali: "Bătrânul şi marea”, "Omagiu lui Meissonier”, "Calendarul de perete 1956 pentru Hans E. Bahr”, "Calendarul de perete pentru 1965 pentru Manifattura Ceramica Pozzi”.


    Tabloul
Tabloul

"Scopul expoziţiei este acela de a ajuta publicul să înţeleagă modul în care Salvador Dali îşi materializează viziunea, redată prin limbajul artistic special, sub forma imaginilor, care deseori au aspect intangibil, dar sunt simţite în mod clar de către privitor. Dincolo de ceea ce ochiul vede, întotdeauna există cevan ascuns, dar mult mai important decât simpla imagine vizualizată”, anunță organizatorii. 

Salvador Dali, o personalitate excentrică 

Salvador Dalí, pe numele său întreg Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech, a fost un pictor spaniol, originar din provincia Catalonia, reprezentantal curentului suprarealist în artă. Cu o personalitate extravagantă, Dali nu a fost străin controverselor, iar declarațiile inedite nu i-au fost străine. Una dintre excentricitățile artistului a fost deținerea unui animal de companie atipic: un leopard. Dali se plimba peste tot cu felina iubită, iar când oamenii din jur se panicau le spunea că este o pisică normală, peste care a pictat un model de leopard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net