Loteria fiscală şi-a schimbat regulamentul chiar înaintea extragerii

7-act-1.jpg

Cei trei membri ai comisiei au schimbat regulamentul chiar înaintea extragerii. S-a inversat citirea cifrelor «ca să nu se încurce jucătorii»

A fost o mare greşeală sau o decizie luată cu bună ştiinţă? Cei de la Ministerul de Finanţe spun că schimbarea de regulament a extragerilor bonurilor fiscale a fost luată de membrii comisiei chiar înaintea primei trageri, din 13 aprilie. Motivul? Să nu se încurce omul.

Legile sunt făcute ca să nu fie respectate. Nici măcar atunci când vorbim de mulţi bani publici, un milion de lei pe lună. Ne-au dovedit-o cei trei membri ai Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor, formată dintr-un reprezentant al Ministerului Finanţelor, un altul de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi încă unul de la Loteria Română.

Cu de la sine putere, fără să mai ţină cont de Ordinul de ministru 417/2015 care reglementa  modul cum se desfăşoară tragerea bonurilor fiscale, aceştia au schimbat regulamentul chiar înainte de prima extragere, cea din 13 aprilie. Cel puţin aşa au motivat cei de la Ministerul de Finanţe faptul că prima cifră extrasă a fost cea a sutelor şi nu a unităţilor, aşa cum scrie în lege.

”În cadrul simulărilor, s-a concluzionat că pot apărea dificultăţi în rândul participanţilor, datorită faptului că în cazul Loteriei bonurilor fiscale cifrele extrase din cele trei urne reprezintă de fapt o valoare exprimată în bani, iar aceasta trebuie citită de la stânga la dreapta. Pentru ca şi ordinea de extragere din urne să fie în concordanţă cu modul de citire a rezultatului şi pentru a evita confuzia în rândul participanţilor, comisia a decis să procedeze la extragerea bilelor începând cu cifra sutelor”, se apără cei de la Ministerul de Finanţe.

Aşa se face că la prima extragere din 13 aprilie 2015 a fost anunţat numărul 006 şi nu 600, aşa cum dicta Ordinul 417. La cea de-a doua extragere, din iunie, legislaţia în domeniu era deja schimbată. În Ordinul 755/2015, care i-a luat locul Reglementării 417, nu mai apare cum trebuie extrase cifrele, astfel că, cel puţin teoretic, ordinea ar putea diferi de la o extragere la alta.

Important este că cei peste 18.000 de români care au câştigat diverse sume de pe urma bonurilor fiscale nu trebuie să dea banii înapoi. 

Loading...

Citește și

  • Nu e vorba despre o glumă sau despre un banc prost, ci de pura realitate. Toate extragerile Loteriei bonurilor fiscale ar putea fi declarate nule, după ce s-a constatat că cei care au validat cifrele extrase au făcut-o taman pe dos.

  • loteria fiscala

    Doriţi unul dintre cele 100 de premii puse la bătaie de ANAF la Loteria Bonurilor Fiscale? Ar fi cazul să verificaţi dacă deţineţi documente fiscale emise pe data de 16 septembrie, cu valori cuprinse între 274 şi 274.99 lei şi dacă vă număraţi printre norocoşi, să mergeţi la cel mai apropiat sediu al Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru ca să începeţi procedura de recunoaştere şi validare a bonului

  • cand este loteria bonurilor fiscale

    Loteria bonurilor fiscale pentru bonurile emise în luna octombrie va fi organizată în 22 noiembrie. Atunci vor fi extrase numerele care reprezintă ziua emiterii și valoarea bonurilor câștigătoare. Persoanele care dețin bonuri fiscale câștigătoare pot revendica premiul în perioada 23 noiembrie - 22 decembrie.

  • loteria bonurilor fiscale

    La extragerea pentru Loteria bonurilor fiscale de duminică (18 octormbrie) au fost alese ziua şi suma câştigătoare. Astfel, bonurile în valoare de 274 lei emise pe 16 septembrie au ieşit câştigătoare. Cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, pot fi depuse de luni la sediile ANAF.