Localurile şi cluburile vor scrie pe meniu că vor da bonuri fiscale

loterie_bonuri.jpg

loteria bonurilor fiscale tombola canstig ANAF
Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale a avut loc în 13 aprilie

Restaurantele, barurile şi cluburile vor publica pe meniu anunţul tip formulat de Ministerul Finanţelor privind obligaţia de a primi bon fiscal.

Se apropie Loteria bonurilor fiscale, cu premii uriașe. Cereți bon fiscal de peste tot unde faceți cumpărături ori apelați la prestatorii de servicii.

De la 1 martie, toate restaurantele, barurile și cluburile, dar și ceilalți comercianți, au obigația să folosească aparate de marcat electronice și să afișeze la vedere și pe meniuri o avertizare, scrie Mediafax.

Iată textul pe care trebuie să îl vedeți peste tot, după 1 martie.

”Dacă nu primiţi bon fiscal, aveţi obligaţia să-l solicitaţi. În cazul unui refuz, aveţi dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. Solicitaţi şi păstraţi bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare şi ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale. Este interzisă înmânarea către client a altui document, care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decât bonul fiscal. Pentru a semnala nerespectarea obligaţiilor legale ale operatorilor economici, puteţi apela gratuit, non-stop, serviciul TelVerde al MInisterului Finanţelor Publice 0800.800.085”.

bon_fiscal.jpg

avertizare loteria bonurilor fiscale tombola chitante cumparaturi
De la 1 martie, ar trebui să primiți bonuri fiscale la cumpărături

Anunţul are sigla Ministerului Finanţelor şi va avea în antet Guvernul României şi Ministerului Finanţelor Publice, după care prezintă mai multe avertismente şi drepturi:

Firmele obligate prin lege să utilizeze aparate de marcat electronice pentru emiterea bonurilor fiscale, în principal comercianţii care vând direct către populaţie, trebuie să înlocuiască treptat aparatele de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hârtie, cu cele echipate cu jurnal electronic şi să le conecteze la sistemul de supraveghere şi monitorizare, în vederea transmiterii datelor către ANAF.

Prima extragere la loteria bonurilor fiscale, ocazională, va fi organizată pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, cu un fond de premiere de 1 milion lei. Valoarea premiilor individuale se stabileşte prin împărţirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen (30 de zile).

În cadrul loteriei bonurilor fiscale se vor extrage un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului şi data emiterii bonului.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic participant la loterie, şi va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care este organizată Loteria, în vederea acordării de premii în bani.

Dacă la extragere a rezultat valoarea 85, atunci sunt câştigătoare bonurile fiscale cu valoare între 85,00 lei şi 85,99 lei.

Extragerile vor fi organizate de Loteria Română şi sunt publice, iar prima extragere lunară va fi în luna iulie 2015, fiind văzută de Guvern ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale şi reducerea economiei subterane.

Loading...

Citește și

  • loterie fiscala, bonuri, ANAF, finante, Loteria Romana

    Românii au șansa de a fi premiați de stat pentru cumpărăturile pe care le fac. Contribuabilii care solicită bon fiscal la orice agent autorizat vor participa la „Loteria fiscală”, organizată de Ministerul Finanțelor Publice, cu sprijinul Loteriei Române. Prima extragere va avea loc la 13 aprilie, în a doua zi de Paște.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1