Liviu Dragnea, audiat la DNA. Zeci de membri PSD l-au așteptat cu aplauze

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea Foto: arhivă personală
Liviu Dragnea Foto: arhivă personală

Liviu Dragnea a ajuns luni dimineață, 13 noiembrie, la sediul DNA, unde a fost așteptat de câțiva zeci de membri de partid, printre care și vicepremierul Paul Stănescu.

UPDATE 12:15: „Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, arată DNA, într-un comunicat de presă, citat de DIGI24.

UPDATE 9:25: Liviu Dragnea a ieșit din sediul DNA și s-a urcat în mașină fără a da declarații.

Anunţul privind audierea lui Dragnea de către procurorii anticorupţie a fost făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat, notează news.ro. Președintele PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50 și a spus că va face declaraţii la ieşire. 

Cei de la DIGI24 au informații că dosarul în care a fost citat Dragnea privește suspiciuni de fraudare a unor fonduri europene și vizează activitatea firmei TelDrum. Liderul PSD are calitate de suspect, iar una dintre acuzații ar fi cea de abuz în serviciu.

Dragnea a fost aşteptat de către un grup de aproximativ 50 de susţinători, membri ai partidului, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8.00.

„Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (...) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică”, a spus Marian Neacşu, secretarul general al PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net