Liderul Anonymous, un informatician de duzină

Ultima actualizare:

    “Misiunea mea este să fiu un ghimpe în coasta Guvernului şi să expun activităţile lor” a povestit hackerul, în martie 2012, pentru Softpedia
“Misiunea mea este să fiu un ghimpe în coasta Guvernului şi să expun activităţile lor” a povestit hackerul, în martie 2012, pentru Softpedia

Vestea că Gabriel Bălăeasa este liderul celebrilor hackeri Anonymous s-a răspândit cu repeziciune în Piatra Neamţ, oraş în care tânărul de 24 de ani este destul de popular. Majoritatea cunoscuţilor tânărului se arată însă surprinşi că acesta, "Cartman", cum este cunoscut în spaţiul virtual, se ocupa de piraterie informatică.

Apropiaţii îl cunosc pe Gabriel drept un copil teribilist, cu o inteligenţă ridicată, dar ale cărui cunoştinţe de informatică ar fi extrem de reduse.

În plus, principala lui activitate era legată de autoturisme sport.

Măştile Guy Fawkes sunt simbolul mişcării Anonymous

Măştile Guy Fawkes sunt  simbolul mişcării Anonymous
Măştile Guy Fawkes sunt simbolul mişcării Anonymous

A ajuns lider al filialei Piatra Neamţ a clubului No Speed Limit, entitate înfiinţată pentru a facilita întâlnirile pasionaţilor de maşini şi tunning auto.

"S-a autoexclus din grup de mai bine de un an. Este un tânăr cu inteligenţă peste medie, inadaptat social, care îşi consuma prea multă vreme pe internet", spune Robert Iosub, un pietrean care l-a cunoscut pe "Cartman" la întâlnirile auto.

În 2007, Gabriel Bălăeasa a devenit student la Secţia Management a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEEA) din cadrul Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, dar în decurs de trei ani nu a reuşit să promoveze decât un an.

În 2010 a fost exmatriculat pentru că nu s-a prezentat la examene, deşi îşi plătea taxele anuale la centrul ID de la Piatra Neamţ.

"Nu are un caracter distructiv, dar este imprevizibil şi cred că şi-a folosit greşit coeficientul de inteligenţă.

În domeniul informaticii este la un nivel submediocru, sub nivelul unui amator, chiar foarte slab, ceea ce mă face să cred că site-urile pe care le-a atacat ar fi putut fi atacate de oricine", mai spune Robert Iosub, care administrează site-ul ziarpiatraneamt.ro.

În opinia sa, Gabriel Bălăeasa nu era un hacker în adevăratul sens al cuvântului, pentru că ataca site-urile din teribilism, cu ajutorul unor softuri, şi nu obţinea foloase din pagubele făcute.

Membrii grupului Anonymous distrugeau site-uri, preluau baze de date online sau schimbau paginile de start ale unor site-uri.

Oamenii legii susţin că i-au reţinut, ieri pe toţi cei 14 membri ai grupării, în urma a 12 descinderi care au avut loc în Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş.

Descinderi în mai multe oraşe din ţară

Alba Iulia. Mihai Emil Picoş (26 de ani, foto stânga), unul dintre fondatorii grupului, a fost şi el reţinut, ieri, în urma descinderilor din Tânărul promova pe pagina proprie de facebook gruparea Anonymous România şi mişcarea anti-ACTA.

De altfel, el a fost unul dintre organizatorii protestului anti-ACTA de la Alba Iulia, din luna februarie.

În Alba Iulia, hackerii au "spart" site-urile Primăriei şi Poliţiei.

Pe site-ul Primăriei au postat un mesaj prin care au cerut demisia primarului şi au spus că baza de date a instituţiei a fost divulgată.

IAŞI. Un tânăr de 22 de ani a fost ridicat din locuinţa lui.

Acesta este suspectat că, alături de ceilalţi 13 membrii ai grupării ar fi sustras date confidenţiale sau nedestinate publicităţii şi le-ar fi publicat în mediul on-line.

CLUJ. Doi tineri, un băiat şi o fată, au fost ridicaţi de DIICOT după mai multe percheziţii.

Ei au fost duşi la audieri alături de ceilalţi suspecţi.

Click! spune:

Membrii grupării Anonymous au spart site-ul Primăriei Alba Iulia, site-ul Institutului Naţional de Cercetare Optoelectronică, pe cel al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), pe cel al FMI - România şi pe cel al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere.

În plus, au copiat bazele de date ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Giurgiu, Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară, Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Primăriei Bacău, Regiei Autonome de Transport Braşov, Universităţii de Artă Teatrală Mureş sau Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net