Legea risipei alimentare, blocată

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministerul Agriculturii amână normele de aplicare a legii risipei alimentare până la sfârşitul anului. “Legea în actuala formă este inaplicabilă! Face mai mult rău decât bine! Această concluzie s-a desprins în urma dezbaterilor cu reprezentanţii sectorului agroalimentar şi întâlnirilor de lucru cu specialiştii din domeniu, în procesul de elaborare a normelor metodologice”, se arată în informaţiile postate pe site-ul ministerului.

Acest proiect de lege prevedea inițial ca toate marile magazine să vândă cu preț redus sau să doneze mâncarea aflată aproape de termenul de expirare centrelor sociale. Potrivit unui raport oficial, România ocupă locul al nouălea în topul celor mai risipitoare ţări din UE, cu 1, 7 milioane de tone de mâncare aruncată anual, ce înseamnă 86 de kilograme pe cap de locuitor. Același raport susține că românii aruncă circa 35% din alimentele cumpărate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net