Legea dării în plată a fost adoptată

Ultima actualizare:

Legea dării în plată a fost adoptată în Parlament. Actul normativ va fi trimis pentru promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată cu 207 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Legea dării în plată, iniţiată de deputatul PNL Daniel Zamfir, a fost supusă votului final al Camerei Deputaţilor, miercuri, la ora 13.00, după ce PNL, PSD şi UDMR au declarat că susţin proiectul, care a fost aprobat pe articole.

Deputatul PNL Daniel Zamfir a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că legea dării în plată nu a fost gândită ca o lege împotriva sistemului bancar, afirmând că proiectul îşi propune „să aducă un echilibru între clienţi şi bancă".

Daniel Zamfir a susţinut că cei care sunt în nevoie, nu sunt doar oameni din categori defavorizate, ci şi cetăţeni activi care au chiar mai multe locuri de muncă, dar din cauza clauzelor abuzive nu îşi mai pot plăti ratele la bancă.

Iniţiatorul legi dării în plată a mai spus că, prin reexaminarea legii, Parlamentul, a dispus modificarea actului normativ în acord cu observaţiile preşedintelui, a stabilit un plafon de 250.000 de euro, a scos de sub incidenţa legii programul Prima Casă şi a stipulat că legea dării în plată se aplică şi celor aflaţi în proces de executare silită.

Daniel Zamfir a susţinut că plafonul de 250.000 de euro este discriminatoriu, însă, şi-a încurajat colegii să voteze legea în forma adoptată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Spre deosebire de deputatul PNL Daniel Zamfir, Marian Neacşu a susţinut că plafonul de 250.000 de euro nu este discriminatoriu, precizând că şi în alte state legile care reglementează relaţiile dintre clienţi şi bănci păstrează un asemenea plafon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net