Lebede salvate de scafandri. Ce pericole le pândeau pe graţioasele înaripate

lebede.jpg

Lebede, lac, Arad
Scafandrii au spart gheaţa, astfel încât păsările să nu fie atacate
Foto: arq.ro
Citeste tot despre: 

Păsări la ananghie! Pentru a nu fi mâncate de romi sau de câinii fără stăpân, mai multe lebede de pe un lac de la marginea Pădurii Ceala (Arad) au fost salvate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). În ultimele zile, numărul scăzuse considerabil: cinci dispăruseră, iar două fuseseră găsite moarte.

Câinii puteau ajunge uşor la graţioasele păsări, apa lacului Homoc fiind îngheţată. Mai mult, biologii Parcului Natural Lunca Mureşului spun că lebedele s-au împrietenit cu oamenii care le hrănesc şi că au devenit vulnerabile. „Unii dintre cei care locuiesc aici, în locuinţe improvizate, au prins lebedele, probabil pentru carne. Am găsit şi cadavre ale unor lebede care ar fi fost atacate de câini”, explică Viorica Graur, şef al Poliţiei Locale.

Echipele de intervenţie de la ISU au adus scafandri, care au spart gheaţa. Poliţiştii locali au anunţat că vor supraveghea zona în următoarele săptămâni. 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Lebedele negre

    Toată lumea s-a întrebat unde au dispărut păsările exotice din parcurile bucureştene. Ei bine, noi am aflat. Sunt bine mersi la o fermă de lângă Capitală, acolo unde lebedele negre aşteapă puişori.